zaterdag, december 2, 2023

Extrema’s Mandala: nieuw creatief weekend voor jong en oud

-

Home » Genres » House » Extrema’s Mandala: nieuw creatief weekend voor jong en oud

De eerste editie van Mandala – het nieuwe avontuurlijke campingfestival van Extrema – is van vrijdag 3 tot en met maandagochtend 6 juni 2016. Volwassenen, maar ook kinderen zijn welkom op Mandala, dat plaatsvindt op vakantiepark De Bergen in Wanroij.

Dat maakte de organisatie bekend. Eerder vertelde Extrema-baas Marcel Mingers tegen Our House al exclusief over de plannen met het nieuwe evenement.

Mandala

Met Mandala voegt Mingers de daad bij het woord. In de slotpassage van het eerder dit jaar verschenen boek ‘Extrema – 20 Years of Love’, geschreven door Our House-hoofdredacteur Mark van Bergen, belooft hij zijn dochtertje Julia dat hij het van haar afkomstige idee voor een ‘Mandala-festival’ gaat realiseren.

 

‘Festival voor lieve mensen’

Julia had voor haar vader spontaan een tekening gemaakt van een festival, bedoeld voor ‘lieve mensen’. En hoe dit evenement, Mandala, er ongeveer uit moest zien.

Een festival mag het echter niet gaan heten volgens de organisatie. Wel een ‘creatief lang weekend’ aldus Mingers. Een ‘avontuurlijke mini-vakantie voor jong en oud’. “Dus ook gewoon voor mensen zonder kinderen.”

Vakantiepark De Bergen in Wanroij is een locatie van circa 100 hectare met een strand, een natuurzwembad en in een bosrijke omgeving waarin festival en camping in elkaar overlopen.

Creators

De productie is niet alleen in handen van Extrema, maar wordt deels gedaan door de zogenaamde ‘Creators’. (Inter)nationale muziekcollectieven, lichtkunstenaars, creatieve cateraars, educators, bouwers en theatergezelschappen gaan samenwerken in verschillende ’tribes’ (stammen).

Die nemen ieder een eigen deel van het festivalterrein onder hun hoede en verdelen het terrein zo in diverse intieme area’s. Zo zorgt een kunstenaar bijvoorbeeld voor een passende aankleding bij een muziekcollectief. Het muziekcollectief zorgt weer voor de muzikale invulling.

Muziek: van elektronisch tot hiphop en akoestisch

Binnen en buiten de tribes is een aantal muziekarea’s te vinden die door Extrema of door middel van hostings geprogrammeerd worden. Elektronische muziek, hiphop, funk, akoestische muziek: bijna elk genre is welkom.

Camping en festivalterrein lopen in elkaar over, er is maar één in en uitgang en een tentje mag bijna overal geplaatst worden. Mandala draait om vrijheid. Wél is er een apart stuk camping voor ouders en kinderen, voorzien van nanny’s en een heus kindercircus-hotel.

Kinderen mogen Mandala echt mee vorm gaan geven

“Het wordt een soort Solar Weekend, maar dan met minder nadruk op muziek en meer ruimte voor theater, pop-up-acts en lichtkunst. En kinderen mogen Mandala echt mee vorm gaan geven.”

Voor Mandala zullen zeker acts en dj’s van naam geprogrammeerd worden, belooft Mingers. “Maar wie dat zijn, zal pas tijdens het evenement bekend worden.”

Prijsvriendelijk

Mandala wordt volgens Extrema een prijsvriendelijk evenement. De datum van de kaartverkoop en de prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Voor de eerste 2 jaar mikt Extrema op maximaal 5.000 bezoekers per editie.

Marcel Mingers
Marcel Mingers en dochtertje Julia.

DIT Festival en Polar Weekend

Extrema is op meerdere fronten bezig zijn portfolio te vernieuwen en uit te breiden. Na de opfrisbeurt van vlaggenschip Extrema Outdoor (XO) en de nul-editie van DIT Festival, afgelopen jaar, worden in 2016 diverse nieuwe concepten geïntroduceerd.

Zo komt er naast Solar Weekend ook een Polar Weekend. Een partyreis naar een wintersportgebied, geïnspireerd op het creatieve zomerfestival in Roermond.

Daarnaast zijn er nog meer plannen in het buitenland. En DIT (Do It Together) krijgt zijn eerste officiële editie, in thuisstad Eindhoven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...