dinsdag, oktober 3, 2023

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

-

Home » Nieuws » Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die viert het met een imposante driedaagse in het vertrouwde Pinksterweekend. In totaal staan ruim 180 artiesten op de line-up, een absoluut record.

Als corona er geen stok voor had gestoken, was het 10-jarig bestaan van Extrema Outdoor al gevierd in het Pinksterweekend van 2020. Afgelopen september kwam er nog wel Extrema Extra, waarmee de organisatie onverwacht het grootste muziekfestival van het land neerzette. (Zie hier ons report.) Maar het jubileum moest traditiegetrouw tijdens het Pinksterweekend worden gevierd.

Line-up

Gevestigde én verrassende namen zakken van 3 tot en met 5 juni af naar recreatiedomein De Plas in Houthalen-Helchteren. Wat te denken van Armand Van Helden, Âme & Dixon, Adriatique, Adam Beyer, Amelie Lens en Danilo Plessow (Motor City Drum Ensemble)? Ook Deep Dish, Mall Grab, Jan Blomqvist live, Kölsch, Len Faki, Maceo Plex, Todd Terje, Sasha & John Digweed, Tale Of Us en nog vele anderen zijn van de partij. Bekijk de complete line-up hieronder:

Extrema Outdoor 2022

De meeste artiesten die reeds bevestigd waren voor het jubileum in 2020, zijn nu ook present. “Enkel artiesten die er niet konden geraken omwille van logistieke redenen of andere boekingen op deze data, hebben we moeten verplaatsen”, klinkt het bij de organisatie.

Drie lange festivaldagen

Voor de eerste keer ooit presenteert Extrema Outdoor drie volwaardige festivaldagen die alle van 12:00 tot 0:00 duren. Voor kampeerders is er daarna traditiegetrouw nog een after. Door de uitbreiding bereikt het festival een capaciteit voor 25.000 bezoekers per dag. Er komen 8 podia.

Ook Extrema Outdoor heeft last van de toenemende prijzen waar de evenementensector over de breedte mee kampt. Het festival is daarom genoodzaakt de prijzen voor dagtickets met 5 euro te verhogen, en combitickets (Weekend, Holiday en VIP) met 10 euro. Om bezoekers echter tegemoet te komen, kunnen er wel nog 3 dagen lang tickets gekocht worden tegen de oorspronkelijke tarieven.


Extrema Outdoor

De ticketverkoop start dinsdag 25 januari om 19:00 uur via Extrema.be. Tot vrijdagavond 28 januari 19:00 uur, exact 72 uur lang, kunnen tickets besteld worden tegen de oude tarieven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...