maandag, december 4, 2023

Wereldtop van house en techno naar Extrema Outdoor Belgium

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Wereldtop van house en techno naar Extrema Outdoor Belgium

Was de line-up van Extrema Outdoor Belgium 2017 al indrukwekkend, dit jaar gaat ‘XOBE’ er nog eens dunnetjes overheen. Een keur van ’s werelds beste techno- en (tech/deep) house-artiesten reist van 18 tot en met 20 mei af naar het festival in Houthalen-Helchteren. Onder hen Dixon, Joris Voorn, Kölsch, Âme back to back met Rødhad, Dubfire, Hot Since 82, Moodymann, Nic Fanciulli, Pan-Pot, Sasha en Stephan Bodzin.

 

Het is nog maar een kleine greep uit de wereldtop van de house en techno die present is op Extrema Outdoor Belgium. Ook Adam Beyer, Amelie Lens, ANOTR, Dax J, Guy J, Joseph Capriati, Nicole Moudaber en vele anderen komen over. Daarnaast zijn er vele opkomende namen en talenten.

In totaal treden dik over de 100 artiesten op tijdens het Pinksterweekend aan de Vlaamse recreatieplas. Ze worden verdeeld over meerdere stages. De volledige line-up vind je onderaan. De verdeling per dag, inclusief een timetable, is te vinden op de website van Extrema Outdoor Belgium.

>> Zie ook XO Belgium pakt door: ‘Deze line-up is echt huge’ <<

XO Belgium

In 2016 is de Nederlandse editie ook de weg van de Vlaamse programmering ingeslagen, qua feel en sound, vertelde Extrema-programmeur Bas Baetsen vorig jaar tegen This Is Our House.

“Ook hier draait het om goede muziek en kwalitatief hoogstaande dj’s en producers. Dat het in België aanslaat, wisten we al jaren. Maar ook in Nederland zetten we stappen in deze nieuwe richting.”

De line-up van de ‘moeder-editie’ van Extrema Outdoor wordt later bekendgemaakt. Vorig jaar was die voor het eerst op de nieuwe locatie in Wanroij.

>> Zie ook: Extrema Outdoor meerdaags in De Bergen in Wanroij – ‘Exclusiviteit terug’ <<

Extrema Outdoor Belgium 2018


Extrema Outdoor Belgium 2018

Extrema Outdoor Belgium is van 18 tot en met 20 mei in Houthalen-Helchteren. Zie de website van XO Belgium of de eventpage op Facebook voor meer info.

Extrema Outdoor Belgium

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...