zaterdag, september 30, 2023

Ferreck Dawn remixt Dolly Parton: Jolene na club- ook radiohit?

-

Home » Genres » House » Ferreck Dawn remixt Dolly Parton: Jolene na club- ook radiohit?

De afgelopen weken dook de track al veelvuldig op in het club- en festivalcircuit, waar het nummer gedraaid werd door grote jongens als Martin Garrix en Dimitri Vegas & Like Mike. Nu is 'Jolene' van de van oorsprong Veldhovense dj/producer Ferreck Dawn officieel uit en is een mogelijke radiohit geboren.

 

Ferreck Dawn is het alias van Freek Coppens, die vorig jaar al doorbrak met de clubhit ‘Love Too Deep’ (samen met Redondo). Hij tekende mede door dat succes bij Spinnin’ Records, waar ‘Jolene’ afgelopen vrijdag ook verscheen.

Coppens maakte de edit van Dolly Parton’s country-klassieker samen met vriend Paul Moelands. Aan de release ging ongeveer een aanloop van een jaar vooraf.

“Al brainstormend over een track die we samen zouden kunnen doen, kwamen we bij Jolene uit. Niet om een bijzondere reden, al vond ik het altijd al een leuk nummer. We zijn eraan begonnen en kwamen al snel op het goede spoor. We hebben de track in drie sessies gemaakt en toen naar Spinnin’ gestuurd. Zij waren direct enthousiast.”

Rechten

Toen begon het lange proces van de clearing-aanvraag. Coppens: “Het verkrijgen van de rechten van de originele track duurt vaak lang, dit keer ook.”

Na een dik half jaar was er eindelijk een overeenkomst en konden de onderdelen nagemaakt worden. Zelf heeft hij geen contact met Parton gehad. “Dit contact loopt via het label met de partijen van Dolly Parton.”

Na het fiat vanuit de VS werd de track opnieuw in elkaar gezet. Naast een radio-edit maakte het duo ook een tech-versie, geschikt voor het clubcircuit.

 

Martin Garrix

De reacties tot dusver zijn erg goed. Grote jongens als Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Firebeatz en EDX namen ‘Jolene’ van Ferreck Dawn al op in hun radioshow.

Maar natuurlijk droomt Coppens over succes op de commerciële radio. “Dat zou geweldig zijn. Het is natuurlijk een herkenbaar nummer voor vrijwel iedereen, dus wie weet!”

 

Check ook de podcast die Ferreck Dawn onlangs voor Our House maakte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

De top 3 EDM releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Iraans duo Vessbroz jaagt droom na in Brabantse polder

Moeten vertrekken uit een land waar dance-muziek streng verboden is om vervolgens na een wereldreis in de Brabantse polder...