maandag, december 4, 2023

Intents Festival en 7th Sunday in de prijzen bij Festivalchart

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Intents Festival en 7th Sunday in de prijzen bij Festivalchart

Intents Festival in Oisterwijk is door Festivalchart uitgeroepen tot beste grote festival van Nederland in 2017. Ook in de categorie ‘Medium’ is er succes voor Brabantse festivals. 7th Sunday kwam hier na de verkiezing als beste uit de bus. Gevolgd door Harmony of Hardcore, eveneens van organisator Par-T. Fairytale Festival in Kaatsheuvel werd uitgeroepen tot ‘Best Upcoming’.

Festivalchart maakte de winnaars van de publieksprijzen de afgelopen dagen bekend.

Records

Voor Intents Festival is het een week met louter glorieuze momenten. Naast uitgeroepen te worden tot beste grote festival, werd het festival ook verkozen tot beste weekender.

Daarnaast brak het deze week alle verkooprecords voor de jubileumeditie op 1, 2 en 3 juni. IntentsCity, de camping, verkocht dinsdag binnen een kwartier uit. De zaterdagtickets gingen binnen 20 minuten over de toonbank. De zondag is eveneens bijna uitverkocht. Nooit eerder ging dat zo snel. Intents Festival werd in 2015 ook uitgeroepen tot beste dancefestival.

Intents Festival 2017

Er is meer…

De zuidelijke eer rijkt verder dan alleen Intents. Zo zien we ook Dominator terug in de top 5 van beste grote dancefestivals. Dit hardcorefestival trekt al jaren tienduizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar het E3-Strand in Eersel.

Zoals eerder benoemd vinden we 7th Sunday en Harmony of Hardcore terug op respectievelijk plek 1 en 2 van beste middelgrote festivals. Plek 5 in die categorie is in handen van Het Stuiterbal, het carnavalsfeest (gericht op de hardere stijlen) in Haghorst. In de categorie ‘Best Weekender’ bezet FestyLand de 5e plek.

De titel ‘Best Upcoming’ gaat naar Fairytale Festival. Na drie succesvolle edities wordt de 4e editie dit voorjaar georganiseerd op een nieuwe locatie. Die zal ook tweedaags zijn.

Best Grand Festival

1. Intents Festival
2. Tomorrowland
3. Defqon.1
4. Dance Valley
5. Dominator

Best Medium Festival

1. 7th Sunday Festival
2. Harmony of Hardcore
3. Welcome to the Future Festival
4. Emporium
5. Het Stuiterbal

Best Small Festival

1. Heaven Outdoor
2. OutRageous Festival
3. Outdoor Stereo Festival
4. Have A Nice Day Festival
5. DIYNAMIC FESTIVAL

Best Weekender

1. Intents Festival
2. Tomorrowland
3. Defqon.1
4. Mysteryland
5. FestyLand

Best Upcoming

1. Fairytale Festival
2. Fuse Festival
3. Wildeburg
4. Liquicity festival
5. Magic Festival

Best Indoor

1. Grotesque Indoor
2. Soenda Indoor
3. AMF 
4. Supremacy
5. Masters of Hardcore

Festivalchart

De Festivalchart bestaat sinds 2012. Publiek kan in verschillende categorieën stemmen op hun favoriete festival. Voor de verkiezing van vorig jaar deden 60.000 mensen dat. Het is nog niet bekend hoe vaak er dit jaar is gestemd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...