Na lockdown komt zonneschijn: Ineens regent het aankondigingen van festivals

-

Home » Nieuws » Na lockdown komt zonneschijn: Ineens regent het aankondigingen van festivals

Hoop aan de horizon voor partypeople, en dat zullen we weten ook. Op je timeline regent het ineens aankondigingen voor festivals in de tweede helft van 2021. Sommige events gaan zelfs al in de verkoop, en zien alle tickets er in mum van tijd uitvliegen.

De komende weken zitten we nog wel even met die lockdown en avondklok. Maar de Haagse garantstelling voor festivals vanaf 1 juli, in combinatie met de vaccinatiestrategie, laat ons kwijlend naar de tweede helft van de jaarkalender kijken.

Duikboot Festival, SWF 2021 (donderdag beide in no-time uitverkocht), Awakenings Festival, Groove Garden (reguliere datum komt voor beide te vroeg, dus verplaatst naar september), Bontgenoten Festival, Herfstdrift… Het duurt nog even, maar de festivalkoorts is alweer begonnen.

Wat een enthousiasme. Thanks big time!

Knaldrang

“De corona-pandemie is nog niet voorbij, maar de zaken beginnen er een beetje zonniger uit te zien”, aldus Awakenings (foto boven) donderdag aan zijn fans op de socials. “We kunnen niet wachten om samen weer te feesten. We hebben de eerste stappen genomen in de voorbereiding van ons eerste post-pandemische event.”

En Duikboot, na de snelle uitverkoop, eerder op de dag: “Wat een knaldrang, wat een enthousiasme. Thanks big time!”

Festivals in het voorjaar

Een van de grote vragen die overblijven is wat events die in het voorjaar vallen gaan doen. Paaspop (hoofdfoto) overweegt ook naar september te verhuizen, maar wat doen bijvoorbeeld grote festivals als DGTL en ReBIRTH (foto boven)? Twee jaar op een rij cancellen zou een dubbel drama zijn. Maar met z’n allen na het najaar, wordt dat niet te druk op de kalender?

Volgende week op TIOH een grote rondvraag onder festivalorganisatoren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...