Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

-

Home » Nieuws » Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco’s als doekjes voor het bloeden. Gelukkig lijkt het festivalseizoen 2021 dat weer een beetje goed te maken, met de vaccinatiecampagne en het garantiefonds als stokken achter de deur. Maar wat is nu de status van de festivals per 1 juli? TIOH maakt de balans op.

Deze maand kwam er goed nieuws voor de eventindustrie. Na veel slecht nieuws is er eindelijk een garantiefonds waarmee 80 procent van de gemaakte kosten bij annulering door corona vergoed worden. Deze regeling is afgestemd op de oogst van de vaccinatiecampagne en geldt vanaf 1 juli 2021. Dus op tijd voor een paar goede festivals om je zomer weer als vanouds te maken.

Als warm-up naar het festivalseizoen 2021 waren er de afgelopen weken al meer lichtpuntjes. Zo zagen we eerst de test-dance-events van Fieldlab (check onze reportages uit de Ziggo Dome en Biddinghuizen). Deze week werden voor de laatste week van april nog eens vele tientallen muziek-evenementen aangekondigd. In podia door het hele land, voor zo’n 11.000 liefhebbers, komen er pilots.

Back To Live Dancefestival
Back To Live Festival in Biddinghuizen. Foto: Studio Gambar

Festivals in juli

Een groot aantal festivals durft het dan ook aan om deze zomer al een editie op de planning te zetten. De volgende (grote) festivals staan in juli 2021, onder voorbehoud, op de Nederlandse festivalkalender:

Benieuwd welke festivals er in augustus plaats gaan vinden? Je kan het hier vinden.

Verplaatste festivals

Een aantal festivals uit het eerste deel van de zomer besloot ondertussen juist te verplaatsen naar volgend jaar (Woo-hah, Extrema Outdoor Belgium). Dat laatste festival houdt in september, indien mogelijk, wel een tussen-editie, in aanloop naar het grote jubileum (10).

Een flink aantal andere festivals verhuisde naar later op de kalender van het festivalseizoen 2021. Zoals Awakenings Festival, Paaspop en Tomorrowland.


Festivalseizoen 2021: wat kunnen we nog meer verwachten?

Naast de festivals in juli komt er nog meer aan. This Is Our House maakte ook de balans op voor augustus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Bente Bollmann

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...