zaterdag, september 23, 2023

Welke evenementen worden dé testevenementen?

-

Home » Nieuws » Welke evenementen worden dé testevenementen?

De testevenementen in de evenementenbranche mogen in januari al doorgaan. Begin november kreeg de sector een akkoord voor kennisvergaring tijdens twee Back To Live testconcerten in de Ziggo Dome. Echter, de start werd uitgesteld door harde randvoorwaarden. Deze zijn nu van tafel en er is aangekondigd dat er meer testen gedaan mogen worden. Hier vallen nu ook twee festivals op het terrein in Biddinghuizen onder.

Fieldlab Evenementen kreeg het akkoord voor de testevenementen op de randvoorwaarden dat de besmettingen nog flink zouden dalen voordat de start gemaakt mocht worden met testen. Het niveau zou moeten zakken naar een van de twee laagst mogelijke niveaus ‘waakzaam’ of ‘zorgelijk’.

Op dinsdag 8 december liet premier Rutte tijdens de persconferentie over het coronavirus weten dat hij deze harde eis laat vallen. Dit besluit kwam deels door het feit dat de branche blijft kampen met veel onduidelijkheid over de toekomst. Ook luidde de hele industrie afgelopen maandag 7 december de noodklok en begonnen ze een nieuwe actie onder het mom ‘The Show Must Go On‘. Door deze veranderingen in eisen kan Fieldlab Evenementen in januari met de testevenementen beginnen.

Een vertegenwoordiger van Fiedlab Evenementen vind deze beslissing een bevestiging en een goed en gedegen plan van aanpak. “Wij hebben steeds gezegd: laat ons die evenementen organiseren, want dat kan veilig. Wij werken met negatief geteste mensen. Dan kunnen wij vervolgens onderzoek gaan doen met die bezoekers en dat is voor de gehele evenementenbranche op dit moment essentieel om weer toekomstperspectief te krijgen.”

Overzicht en regels

Er zijn verschillende evenementen die zullen worden aangegrepen om te testen. Naast de twee concerten in de Ziggo Dome, zal er worden getest bij een theatervoorstelling van Guido Weijers in het Beatrix Theater in Utrecht, een zakelijk evenement in de vorm van een congres in de Jaarsbeurs te Utrecht, de competitiewedstrijden van N.E.C. (thuis) en Almere City FC (thuis) en twee festivals op het Lowlands/Defqon.1-terrein in Biddinghuizen worden getest. Dit betekent dat naast de evenementen ook de sport- en theaterwereld wordt vertegenwoordigd.

De concerten in de Ziggo Dome en de festivals op het terrein in Biddinghuizen zullen beide onder de samenwerking vallen van ID&T en Mojo Concerts. De exacte datums van al deze testevenementen zijn nog niet bekend. Wanneer de testevenementen plaatvinden, moeten de bezoekers zich natuurlijk aan enkele voorwaarden houden. Als voorbeeld zou het inleveren van een negatieve coronatest en het mijden van het contact met personen uit de kwetsbare groepen in aanloop van het evenement onderdeel kunnen zijn van deze voorwaarden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...