vrijdag, december 8, 2023

Francois in spotlights bij The Classixs indoor: ‘Kroon op werk’

-

Home » Genres » House » Francois in spotlights bij The Classixs indoor: ‘Kroon op werk’

Francois staat op de indoor-editie van The Classixs op 27 februari in het Klokgebouw in Eindhoven in de spotlights. De dancepionier uit Goirle draait meerdere uren achter elkaar en wordt ondersteund door enkele namen uit het legendarische Zino-tijdperk.
Francois The Classixs

Welke namen dat worden is nog onbekend, maar volgens Francois blijft de muziek hetzelfde als op voorgaande edities van Zino Classixs Outdoor. “Dat is waar mensen mij het meest van kennen.”

Tussen 1999 en 2009 was Francois als resident-dj en programmeur actief bij Zino in Tilburg. “Er stonden lange rijen voor de deur”, aldus Francois in een eerder interview met Our House.

‘Nog nooit is zo’n groot feest rond mijn naam georganiseerd’

“Naast de doorhalers had je hier ook de opstaanders; mensen die de heilige zaterdagavond oversloegen en hun wekker zetten om zondagochtend bij ons te komen clubben. Bij de garderobe pakten die dan vaak nog een bak koffie, maar vaak zaten ze er een half uur later al helemaal in.”

Kroon

Het idee voor een indooreditie van The Classixs komt volgens Francois van Minority Events, dat ook de outdoor-edities organiseert.

“Ze vroegen aan me of ik het zag zitten dat ze een Classixs-editie om mijn naam heen zouden bouwen. Daar heb ik ja op gezegd. Nog nooit is zo’n groot feest rond mijn naam georganiseerd, dus dat is wel een kroontje op mijn carrière”, aldus Francois.

Over de precieze invulling van het feest wordt nog nagedacht. Maar Francois kan alvast verklappen dat het next level wordt.

“De totaalervaring wordt completer. We gaan écht inzetten op de show en het podium.”

Ook komt er een vip-deck. Maar dat zal volgens Francois anders worden dan normaal.

“Het blijft niet bij een vip-bandje waarmee je toegang hebt tot het vip-deck, maar het wordt echt luxe. Mensen zullen zich echt vip voelen, want daar betalen ze ook voor.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Kritiek op de coronapas: “Een potentieel gevaarlijke ontwikkeling.”

Het lijkt bijna normaal te worden. Voor de deur van een club of bij de entree van het festival...

Next step muziekbeleving: 250k brengt virtuele shows live thuis

Het Eindhovense bedrijf 250K/Eyesupply, wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van visuele content en -shows in de dancebranche, zet een...