vrijdag, juni 18, 2021
HomeNieuwsFrontman Dash Berlin verliest rechtszaak en moet door onder eigen naam

Frontman Dash Berlin verliest rechtszaak en moet door onder eigen naam

-

Het trance-project Dash Berlin is onlosmakelijk verbonden met frontman Jeffrey Sutorius. Hij was het gezicht van de act hij in 2007 oprichtte met Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn en waarmee hij trance-klassiekers op de wereld zette als ‘Till The Sky Falls Down’ en ‘Waiting‘. Afgelopen week besloot de rechter echter dat hij de naam ‘Dash Berlin’ niet meer mag voeren.

Het begon allemaal toen Jeffrey Sutorius in juni 2018 bekend maakte niet langer samen te werken met zijn twee voormalige partners. Als reden voerde hij jaren van mismanagement en het veronachtzamen van zijn belangen aan.

Na deze aankondiging bleek echter dat zijn twee partners de naam ‘Dash Berlin’ buiten zijn medeweten om hadden vastgelegd. Een juridische procedure volgde. Sutorius zelf nam een periode rust om zich te oriënteren op zijn toekomst.

Strijdbijl begraven

- Advertisement -

In 2019 begroeven de drie de strijdbijl. En terwijl de procedures nog liepen, begon Jeffrey Sutorius weer op te treden als ‘Dash Berlin’: hij miste zijn fans en wilde weer muziek maken.

Maar deze week maakte de rechter daar dus definitief een einde aan. In een statement, dat zowel op zijn eigen Facebook-pagina als op die van Dash Berlin is te lezen, schrijft hij dat het vreemd voelt en ook oneerlijk, maar dat hij het heeft te accepteren.

Hij zal voortaan optreden, produceren en muziek uitbrengen als Jeffrey Sutorius. Een naam, zo gaat hij verder, waarvan hij in ieder geval zeker weet dat niemand die van hem kan afpakken.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...