woensdag, december 6, 2023

FRWRD: Groot, futuristisch dancefestival op TU Eindhoven

-

Home » Puinhoop Kollektiv » FRWRD: Groot, futuristisch dancefestival op TU Eindhoven

Lichtshows met laserdrones, silent disco’s met augmented reality. En tickets die betaald worden met bitcoins. Brabant krijgt volgend jaar een nieuw, sterk innovatief dancefestival: FRWRD (spreek uit: Forward). Nieuwe technologieën gaan de beleving van elektronische dansmuziek (diverse stijlen) en van een festival naar een hoger plan tillen. FRWRD Festival debuteert op 9 juni op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Er worden 10.000 bezoekers verwacht.

 

FRWRD Festival wordt het slotstuk van de Dutch Technology Week (DTW). Het festival wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met DTW, Brainport en tal van grote spelers uit de evenementenbranche en het onderwijs in Noord-Brabant.

Initiatiefnemer is Niels van Vijfeijken, mede-oprichter van WiSH Outdoor. Corné van Son is aangetrokken als projectleider. Op 22 november was de officiële perspresentatie in Eindhoven, met o.a. het lokale dj-boegbeeld La Fuente (foto onder). De website van FRWRD – fraai en in stijl vormgegeven – is ook al in de lucht.

Eindhoven is dé plek om de volgende stap naar een hogere festivalbeleving te zetten

FRWRD Festival presentatie

Tegenover This Is Our House vertelden Niels en Corné enkele weken voor de officiële presentatie alvast iets over hun plannen. Niels: “Nederland is hét danceland maar te veel festivals lijken op elkaar. En in het buitenland zitten ze ook niet stil. We moeten onze leidende positie dus zien te behouden, en idealiter uit zien te breiden.”

Daarbij ligt volgens hem ligt juist in technologieregio Eindhoven een grote kans. “Via baanbrekende innovaties kan de festivalbeleving naar een veel hoger plan worden getild. Eindhoven is leidend in technologie en dance is ontzettend groot in Brabant, dus dit is dé plek om die volgende stap te zetten.”

Daartoe zijn onder meer Fontys, TU/e en het Sint Lucas vanuit het Brabantse onderwijs aangehaakt. Corné: “Getalenteerde studenten gaan met belangrijke bedrijven uit zowel de evenementenindustrie als daarbuiten innovaties ontwikkelen. Tijdens FRWRD Festival worden die getest en beleefd.”

FRWRD partners

Bitcoins

Vanuit de Brabantse dancebranche komt participatie van onder meer Mirage Laser Group, stagedesign- en bouwer Stagekings en MagicFX uit Boxtel. Naast leveranciers uit de dancebranche is FRWRD ook actief in gesprek met technische bedrijven als TNO.

Al te veel wil Niels nog niet kwijt over de noviteiten die op FRWRD te beleven zullen zijn. Met uitzondering van 2 projecten. “Er komt een lasershow met drones en er wordt een silent disco 2.0 ontwikkeld, met augmented reality. Last but not least zal FRWRD het eerste festival zijn waarvan je de tickets met bitcoins kunt betalen.”

FRWRD Festival zal zich volgens hem muzikaal richten op een brede waaier van stijlen: future house, urban, electro en techno. Ook is er aandacht voor de hardere dance stromingen.

FRWRD Festival


FRWRD Festival

Meer info via de website en de Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...