dinsdag, februari 27, 2024

Jubilerend Funki Bizniz haalt Fransman D’julz naar Eindhoven

-

Home » Biki90 » Jubilerend Funki Bizniz haalt Fransman D’julz naar Eindhoven

De Franse dj/producer D’julz is headliner op de volgende editie van Funki Bizniz Royal. Op 30 september treedt hij aan in Radio Royaal, op Strijp S in Eindhoven.

 

Funki Bizniz uit Eindhoven bestaat in 2017 al 25 jaar. Een kwarteeuw waarin het natuurlijk vooral als club een enorme legacy opbouwde.

Terugkijken naar die house-hausse aan de Stratumsedijk doen ze graag bij Funki Bizniz. Maar het vizier staat anno 2017 nog steeds op vooruit.

De organisatie gaat, nu incidenteel en op locatie, gewoon door met het wegzetten van mooie feestjes. Met klinkende maar niet zeer alledaagse namen.

>> Zie ook Funki Bizniz royaal op repeat – roemruchte club leeft voort <<

Doorstart

Op zaterdag 30 september is dat dus D’julz, alias voor Julien Veniel uit Parijs. Hij is baas van het label Bass Culture, in zijn thuisstad resident van de befaamde club Rex en op Ibiza in DC10. Energieke house en techno vormen zijn handelsmerk.

In december 1992 opende ‘de Funki’ als de eerste pure houseclub van Eindhoven. In mei 2000 viel het doek, na vele gedenkwaardige avonden met tientallen vooraanstaande dj’s zoals Carl Craig, Green Velvet, Dimitri en Stacey Pullen.

Bij Eindhovenaren John Nabben en Chris Hendriks, de mannen achter de club, begon het na jaren toch weer te kriebelen. In 2014 pikten ze de draad weer op, bijgestaan door onder meer Tom Eele (dj Thomson). Onder meer Silicone Soul en Joyce Muniz (interview) draaiden al op Funki Bizniz Royale.

Funki Bizniz


Funki Bizniz Royale invites D’julz

Zaterdag 30 september, 22:00-4:00 uur, Radio Royaal, Eindhoven. Met verder residents Thomson en Robob. Zie de event-page voor meer info en tickets.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...