Evenementen per 1 juli weer stap dichterbij: Garantiefonds biedt 80% dekking

-

Home » Nieuws » Evenementen per 1 juli weer stap dichterbij: Garantiefonds biedt 80% dekking

Als ook de vaccinaties tegen het coronavirus verder hun effect bewijzen, staat niets een terugkeer van feesten en festivals per 1 juli nog in de weg. Vrijdag maakte staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) bekend dat het kabinet organisatoren flink tegemoetkomt, mochten hun evenementen toch geannuleerd worden. Ze krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift en krijgen de rest als lening. Dat betekent dat festival-organisaties nu volle bak door kunnen met de voorbereidingen.

Het garantiefonds vanuit de overheid was enkele maanden geleden al aangekondigd. Nu zijn ook de details bekend. Keijzer en cultuur-minister Ingrid van Engelshoven hebben de regeling vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

In totaal is een bedrag van 385 miljoen euro gereserveerd binnen het garantiefonds. De regeling geldt voor evenementen in de tweede helft van dit jaar, ook als ze vanuit de eerste helft zijn doorgeschoven. Organisaties die voor het eerst een evenement opzetten, komen er niet voor in aanmerking.

Onze event-sector is internationaal toonaangevend, dat willen we graag zo houden

Drugs & Dance

Garantiefonds

Met het garantiefonds kunnen organisatoren worden gedekt voor gemaakte productie- of personeelskosten, als het festival niet doorgaat. Kosten van dj’s en andere acts vallen niet binnen de regeling.

“Onze Nederlandse evenementensector is internationaal toonaangevend, en dat willen we graag zo houden”, zo motiveerde Keijzer de plannen vrijdag tegenover Nu.nl. “Niet alleen de organisatoren, ook het publiek hunkert weer naar een concert, een festival, een voetbalwedstrijd.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Festivalseizoen 2022: Optimisme onder organisatoren, wel zorgen over productie en kosten

De verwachtingen voor het Europese festivalseizoen 2022 liepen als een rode draad door de eerste conferentiedag van Eurosonic Noorderslag...

Weer in ‘lockdown’; een flinke dreun

Na de persconferentie van begin november werd door de beleidsmakers duidelijk de rem ingetrapt. De anderhalve meter regel en...