maandag, maart 1, 2021
Home Nieuws Garantiefonds voor evenementensector aangekondigd; en testevenementen op korte termijn

Garantiefonds voor evenementensector aangekondigd; en testevenementen op korte termijn

-

Positief nieuws voor de evenementensector: in het laatste steunpakket van de overheid zit een garantiefonds voor evenementenorganisatoren! Ook maakte Hugo de Jonge gisteren duidelijk dat de uitgestelde pilot evenementen van Fieldlab Evenementen half februari moeten plaatsvinden.

Na maanden roepen lijkt het kabinet de evenementensector eindelijk te hebben gehoord. Het vandaag gepresenteerde steunpakket bevat 4,5 miljard euro aan maatregelen, waaronder dus een garantiefonds voor organisatoren. Zo’n fonds is van levensbelang omdat er grote onzekerheid heerst over toekomstige maatregelen die de livesector kunnen beïnvloeden. Het garantiefonds werkt wel zo dat, wanneer onze geliefde evenementen kunnen doorgaan, het geld terug moet.

Garantiefonds voor evenementen na 1 juli

Landen als Duitsland, België en Oostenrijk gingen ons hierin voor. Bas van ’t Wout, minister van Economische Zaken sinds het aftreden van Eric Wiebes, laat weten dat zij minimaal 300 miljoen hebben gereserveerd voor onze sector. Hij zegt erover: “Daarmee richten we ons op evenementen die na 1 juli plaatsvinden”. Het is nog onduidelijk wat dat betekent voor festivals als Awakenings en Defqon.1 die in juni zouden plaatsvinden.

Testevenementen

- Advertisement -

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft zich aan zijn woord gehouden. Tijdens de persconferentie van 12 januari liet hij weten dat de testevenementen uitgesteld moesten worden. Tot wanneer was onduidelijk. Hij zou hier echter de week erna op terug komen. In een Kamerbrief maakte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gisteren bekend dat de testevenementen half februari moeten plaatsvinden.

“Het kabinet hecht aan het uitvoeren van de praktijktesten in het kader van de Fieldlab Evenementen. Deze praktijktesten maken het mogelijk om op een gecontroleerde wijze te experimenteren met een veilige heropening van (sectoren van) de maatschappij en zij bieden mogelijk perspectief voor veilige en verantwoorde deelname aan toekomstige evenementen”, stelt het ministerie in de brief. Verder spreken zij in de brief over het belang van het verkrijgen van kennis en inzicht en het bieden van perspectief voor de sector.

Mocht de situatie echter helemaal omslaan, blijft de optie open om de testevenementen nogmaals uit te stellen. Het kabinet zal in die situatie direct overleggen met de initiatiefnemers en andere betrokken autoriteiten.

Pieter Lubberts, manager van het programmateam Fieldlab Evenementen, is blij met de aankondiging van het kabinet. “Dit is goed nieuws. We staan aan de vooravond van de eerste vier praktijktesten en staan bovendien in de startblokken voor de andere events, zowel indoor als outdoor. We verwachten dat we in de tweede helft van februari alle events kunnen houden. Hiermee laten we eens te meer zien dat we als Nederland wereldwijd het voortouw nemen in de evenementenbranche.”


De motie Jetten- Dijkhoff waar er steun gevraagd werd voor het garantiefonds voor cultuur en sport.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat.

Gerelateerd

Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....