vrijdag, juni 18, 2021
HomeNieuwsGeen 1,5 meter afstand op evenementen met toegangstesten vanaf 30 juni

Geen 1,5 meter afstand op evenementen met toegangstesten vanaf 30 juni

-

Vandaag bracht demissionair staatssecretaris Mona Keijzer goed nieuws naar buiten voor de evenementensector: vanaf 30 juni is het niet meer nodig om 1,5 meter afstand te houden op eendaagse evenementen, mits er gebruik wordt gemaakt van een toegangstest voor de bezoeker. Demissionair premier Rutte maakte eerder bekend dat dit mogelijk was, afhankelijk van de cijfers.

In de praktijk betekent dit dus dat vanaf 30 juni buitenevenementen zonder 1,5 meter afstandsregel mogelijk zijn. Dat is goed nieuws voor festivals en hun bezoekers! Elke bezoeker moet wel negatief getest zijn of een vaccinatiebewijs hebben. Een negatieve test mag maximaal 40 uur oud zijn.

Het kabinet heeft dit besloten op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen. Zij hebben meerdere testevenementen uitgevoerd tijdens de coronacrisis.

Deze zomer staan we weer op de festivalcamping - Geen 1,5 meter afstand op evenementen met toegangstesten vanaf 30 juni

Meerdaagse evenementen

- Advertisement -

Meerdaagse evenementen met overnachtingen zijn waarschijnlijk vanaf 29 juli mogelijk, maar hier zijn wel een aantal extra voorwaarden aan verbonden. Zo wil het kabinet dat er tussentijds getest wordt op deze evenementen. Daarnaast wil het kabinet voor de horeca en culture instellingen dezelfde regels laten gelden in deze periode.

Tot 28 juli geldt er een maximumcapaciteit van 25.000 bezoekers per dag. Ook mag een evenement maximaal 24 uur duren. Vanaf 29 juli wil het kabinet deze regels laten vervallen, zodat het weer mogelijk is om een meerdaags evenement te bezoeken.

Tickets voor toegang

Een andere maatregel die wellicht ook verdwijnt, wanneer overnachtingen bij evenementen weer mogelijk zijn, is de eis om met tickets en reserveringen te werken. Nu geldt er voor reserveringsloze evenementen een maximum van 100 personen. Dit maximum zal waarschijnlijk verdwijnen, mits de bezoekers minimaal 1,5 meter afstand houden.

Goed nieuws voor de evenementensector én de bezoekers dus! Eerder leek de sector zelf niet erg hoopvol over de festivalzomer. Maar nu ziet het er naar uit dat we deze zomer toch met z’n allen op de festivalweides – en wellicht zelfs in de clubs – kunnen staan.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...