dinsdag, februari 27, 2024

Première: Poko Poko x Die Grote, 1e release Gin Fizz Recordings

-

Home » Biki90 » Première: Poko Poko x Die Grote, 1e release Gin Fizz Recordings

Veel clubs zijn er niet meer in dansland, laat staan clubs met een eigen label. Tegen de stroom in timmert Gin Fizz in Tilburg echter aan de weg met het ene na het andere leuke initiatief. Naast diverse presenties op festivals en specials in de eigen gin bar annex nachtclub, is er nu de eerste release van het label dat al eerder was aangekondigd: Gin Fizz Recordings. Residents Poko Poko en Die Grote tekenen voor GFR_001, dat hieronder zijn première krijgt op Our House en vanaf vrijdag 26 Augustus gratis te downloaden is via de Gin Fizz Recordings Soundcloud page.

Gin Fizz is met diverse lokale resident-dj’s, samenwerkingen met collectieven en andere collabs al vanaf het begin een kloppend hart in de scene van Tilburg en omstreken. Talent wordt er volop omarmd.

Gin Fizz Recordings

Het label Gin Fizz Recordings is een nieuwe stap in die missie. Eigenaar en drijvende kracht van Gin Fizz Sam van Nieuwamerongen en resident annex label-leider Poko poko (Jelle Meeuwsen) zien het helemaal zitten.

Sam: “Jelle produceerde al veel en op een aardig niveau. En zo zijn er meer jongens en meiden hier. Maar de stap naar een volwaardige release is vaak nog groot. Met Gin Fizz Recordings willen we dat nu mogelijk maken, uit liefde voor muziek en ambitie voor talent.”

GinFizzRecordings
Logo Gin Fizz Recordings

Jelle: “Tilburg is een stad bomvol muzikaal talent, dat zich op tot heden voornamelijk heeft laten zien in het live en band circuit. Wij van Gin Fizz denken dat er nog zo veel moois en onbekends in de underground te vinden is, dat we hier als Bar/club met liefde en plezier een bijdragen in willen leveren.

De Mix: GFR_001

De tracks

Poko Poko x Die Grote

De residents Poko poko en Die Grote (Losjes Den Bosch) zelf tekenen voor de eerste release. Een vrolijke clubplaat zoals die past bij Gin Fizz, aldus Sam. “We wilden er echt met een partyvibe in knallen.”

De tracks, inclusief remixes van niemand minder dan Ray Fields (Subjekt) en Vingerwerk (VAgE gASTEN), zijn vanaf vrijdag 26 Augustus gratis te downloaden via de GFR Soundcloud page. Vervolgd door een officiële release party die de week er na op vrijdag 2 September plaatsvindt. In de toekomst wil Gin Fizz Recordings zich naast het gebruikelijke “digital imprint” wellicht ook gaan focussen op vinyl.

Poko poko – Hemoto

De licht afrikaans getinte Disco/House track “Hemoto” van Poko poko zorgt voor een zomerse opening van de eerste release. Waar de percussie en oldschool kickdrum zorgen voor een groove waar het moeilijk is om op bij stil te blijven staan, wordt de track begeleid door een melodische progressie vol synths en vocal stabs.

Poko poko – Hemoto (Ray Fields Remix)

Met releases op Subjekt en een geheel nieuwe EP in de pijplijn, is Ray Fields de aangewezen persoon om de remix te verzorgen, en hoe. Met zijn eigen stembanden, rollende hi-hats en een flinke dosis aan analoog geweld slaagt Ray erin om de typerende elementen van het origineel in een mellow/downtempo en bijna triphop achtige omgeving te plaatsen. 

Die Grote – French Kiss

Die Grote, een dj die ondertussen niet meer weg te denken is uit het nacht en festival leven, laat met zijn powerhouse driven “French Kiss” een andere kant van de Gin Fizz Recordings zien. De organisator van de veel bezochte “Losjes” feesten levert een track gedragen door rauwe kicks, een pompende baseline en een catchy vocal hook. Dit is Die Grote en dit is wat we van hem willen horen.

Die Grote – French Kiss (Vingerwerk Remix)

Outdoor sex, sloppy tech-house en krullen in je snor. Ofwel, alles wat je nodig hebt voor een remix van “French Kiss”. Vingerwerk, misschien wel het smerigste lid van de “VAgE gASTEN” clan maakte er een speciaal voor de club-kids. 

>> Zie ook: Gin Fizz Tilburg ook als label podium voor Brabants talent <<

Ondernemersgeest Gin Fizz

Het artwork van Gin Fizz Recordings wordt verzorgd door Urban artist Tom de Meer. Hij nam eerder al de steeg van Gin Fizz onder handen.

Het is tekenend voor de ondernemersgeest in de kleine gin bar annex dansclub. Onder de bezielende leiding van Sam maar in kruisbestuiving met een web aan betrokken artiesten en ondernemers heeft Gin Fizz de weg omhoog weten te vinden, tegen de stroom in.

Zo is Gin Fizz deze zomer ook present met een eigen gin bar op festivals (o.a. Losjes Outdoor, Breda Barst). In navolging van een indoor hosting in 013 wordt al gedacht aan eigen stages. Thuis hebben ze al bewezen dat ze het kunnen, met een outdoor stage Koningsnacht en de Tilburgse Kermis.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...