donderdag, oktober 5, 2023

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

-

Home » Nieuws » Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn comeback als dj voor publiek. Zijn grote rentree vindt over een week plaats tijdens Ultra Music Festival in Miami. Er is ook een nieuw album op komst. Dat bevestigen diverse bronnen rond de Bredase artiest aan TIOH.

Hardwell maakte in september 2018 op 30-jarige leeftijd bekend dat hij voor onbepaalde tijd ging stoppen met touren. Robbert van de Corput, zoals de artiest volgens zijn paspoort heet, wilde weer ervaren hoe het is om ‘een normaal persoon’ te zijn. 

Muziek is Hardwell de afgelopen jaren nog wel blijven maken. Naar verluidt is er binnenkort zelfs een compleet nieuw album van hem op komst. Uiteraard is Hardwell als eindbaas ook nog nauw verbonden geweest met zijn label, Revealed.

Hardwell Ultra Music Festival

Comeback Hardwell op Ultra

Het laatste weekend van maart, tijdens Ultra Music Festival in Miami, maakt hij dan eindelijk zijn comeback on stage. De geruchten gingen al rond sinds Ultra de line-up van dit jaar bekendmaakte. Daarop staat één geblurde naam, in een programma dat op alfabetische volgorde wordt gepresenteerd.

Toen Ultra de line-up de wereld in bracht, deed het dat ook met de mededeling dat er een geheim slot-optreden komt, van ‘een van de meest iconische artiesten in de geschiedenis van de elektronische muziek’.

Dat bij elkaar opgeteld kon voor veel insiders maar één ding betekenen: Hardwell keert terug. En dat op het festival waar hij van 2012 tot 2018 ieder jaar present was.

“Het was een achtbaan die maar niet stopte”

Hardwell

Sabbatical

Daarna volgde dus een lange sabbatical. Zo jong als hij nog was, had Hardwell toen al een turbulent leven achter de rug. In 2012, op 25-jarige leeftijd, kampte hij al met een burn-out. Daarmee was hij niet de enige (top-)dj. Zijn besluit om te stoppen oogstte daarom veel begrip, bleek uit een rondgang door TIOH.

Vlak voor zijn laatste show, tijdens ADE 2018 in de Ziggo Dome, zocht de schrijver van dit bericht Hardwell nog op, om zijn boek ‘DUTCH DANCE 1988-2018’ te overhandigen. Daarin zegt Robbert: “24 uur per dag Hardwell zijn liet te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht voor me over. Het was een achtbaan die maar niet stopte.”

Hardwell Mark van Bergen
Mark van Bergen en Hardwell. 📸: Daniel Lewensztain

Gelukkig komt het Hardwell-karretje nu weer in beweging. De grote vraag is uiteraard met welk geluid dat zal zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Het populaire Hardwell On Air stopt na 500 afleveringen

In 2011 startte Robbert van de Corput met zijn eerste aflevering van Hardwell On Air. Al gauw werd deze...

Rock The House #79: Robin Riccio

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert...