dinsdag, februari 27, 2024

Hardwell gaat popmuziek maken

-

Home » Genres » House » Hardwell gaat popmuziek maken

Hardwell is niet van plan om te stoppen met het maken van dance-muziek, maar wil zich ook ontwikkelen op andere vlakken. De DJ uit Breda blijft de progressive house en electro trouw, maar wil in 2016 ook enkele pop-producties uitbrengen. Er liggen al enkele composities op de plank en artiesten bieden zich al aan.
1033x640q90_hardwell_foto_28347_28348_x640_90_0_0_c_360x325_acf_cropped1

“Als dj heb ik ongeveer alles bereikt wat er te bereiken valt. Ik ben twee keer verkozen tot beste dj ter wereld en aan mijn tweede wereldtournee bezig”, zo vertelde Hardwell aan FaceCulture. Robbert van der Corput, zoals zijn echt naam luidt, zoekt nu naar andere uitdagingen en wil zich in 2016 onder meer gaan bezighouden met het produceren van en voor andere artiesten.

‘Als dj heb ik ongeveer alles bereikt wat er te bereiken valt’

Een eerste open sollicitatie heeft Hardwell al binnen. Nance Coolen brak in de jaren negentig door met zowel haar band Twenty 4 Seven als solo. Ze scoorde diverse hits, maar ondanks dat blijken jongeren haar muziek niet te kennen. En daar baalt ze van.

De zangeres/presentatrice uit Asten zou ze weer best graag muziek willen maken. In een interview met Margriet vertelt ze: “Dat ik dj Hardwell bij RTL Late Night zie en denk: ah joh, bel mij, ik doe met jou wel een nummertje. Dat lijkt me zo leuk!”

Hardwell stopt niet met dance

Hardwell is zeker niet van plan te stoppen met het uitbrengen van dancemuziek. “Ik zit al zo lang in de dance-muziek. Maar ik zou meer echte pop willen maken. Momenteel werk ik al aan een aantal popnummers, maar die hebben het daglicht nog niet gezien.”

Hardwell ziet in Pharrell Williams een groot voorbeeld als producer en artiest: “Hem bewonder ik zeer. Hij schrijft zijn eigen muziek en doet fantastische dingen met andere artiesten.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...

Het populaire Hardwell On Air stopt na 500 afleveringen

In 2011 startte Robbert van de Corput met zijn eerste aflevering van Hardwell On Air. Al gauw werd deze...