Eindhoven krijgt nieuwe club: HAVEN neemt intrek in pand van Dynamo

-

Home » Nieuws » Eindhoven krijgt nieuwe club: HAVEN neemt intrek in pand van Dynamo

Na een mysterieuze guerrilla-actie met een boot in het stadscentrum, dinsdag, gonsde het deze week al rond, nu is het definitief. Eindhoven krijgt een nieuwe club: HAVEN. Het concept krijgt een vaste plek in Dynamo, met een eigen ingang aan de zijkant van het pand (hoofdfoto), een specifieke programmering en een eigen uitstraling. De start is gepland voor januari, als het virus volgens HAVEN ‘hopelijk in wat rustiger vaarwater is’. 

HAVEN verwijst expliciet naar de straatnaam waarin de ingang komt: de Smalle Haven, aan de kleine zijstraat naast Dynamo. De poort die normaal gesproken dienst doet als nooduitgang van het centrum voor talentontwikkeling, zal vanaf januari het clubgedeelte ontsluiten.

Daarnaast symboliseert de naam een ‘avontuurlijke aanmeerplek voor uitgaanders die graag de onbekende muzikale wateren opzoeken’, aldus de bedenkers van het club-concept. HAVEN is bovendien ook internationaal te gebruiken. 

HAVEN

Een ‘HAVEN’ voor dance

De komst van HAVEN is het resultaat van een al langer bestaande behoefte binnen Dynamo aan een betere profilering van het uitgaansprogramma. “Op muziekgebied heeft Dynamo van oudsher een sterke metal-uitstraling. Ons dance- en nachtprogramma raakte daardoor wat ondergesneeuwd. Het had nog geen duidelijke plek in de stad”, aldus Susan van de Wittenboer, manager van Dynamo.

Dat heeft ook te maken met het gebouw aan het Catharinaplein. “Ons pand is mooi en functioneel in de breedte, maar mist met de entree en het grote atrium een echte club-uitstraling. Door het gebouw letterlijk en figuurlijk te ‘kantelen’, met ’s nachts een andere ingang die je direct de underground en het beton van de club binnen brengt, gaan we dat veranderen.” 

HAVEN werd dinsdagochend via een guerrilla-actie geïntroduceerd; een boot waaruit elektronische beats klonken werd gedropt op het Catharinaplein, net als trossen en boeien.

Daarnaast krijgt HAVEN eigen communicatiekanalen op onder meer Instagram en Facebook. Nu gaan de berichten over de dance- en nachtprogrammering nog op in de grote stroom van de algemene Dynamo-kanalen. 

Programmering

De muzikale programmering zal zeer divers zijn maar focust op relatief onbekende stijlen, die elders in de stad en regio nog niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn. Ieder weekend moet in de club iets nieuws te ontdekken zijn; van dub tot techno, van psy trance tot dubstep en van hardcore tot deep house. De Kelderzaal van Dynamo zal daarbij het kloppend hart vormen.  

Diverse collectieven, vele reeds actief bij Dynamo, zullen HAVEN-avonden voor hun rekening nemen. Te denken valt aan De Missie, RIOT, BPM, Keldernacht, Deep Under, Bunkerbass en Dubhoven. Daarnaast zet de club de deur nadrukkelijk open voor opkomende organisatoren met verrijkende ideeën voor het Eindhovense nachtleven. “Talentontwikkeling krijgt, zowel voor als achter de schermen, een stevige poot binnen HAVEN.”

De eerste evenementen onder de HAVEN-vlag vinden plaats vanaf januari. Op 29 januari is de grote opening. Diverse collectieven bundelen dan de krachten voor een evenement in alle zalen dat, indien de corona-maatregelen het toelaten, de klok rond gaat. 

HAVEN

HAVEN

Lancering: januari 2022. Openingsevent: zaterdag 29 januari. Volg HAVEN via:

Instagram

Facebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep house en minimal. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy en warm genoeg zijn. Hij is altijd op zoek naar nieuwe tracks om zijn afspeellijsten aan te vullen.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...