dinsdag, maart 9, 2021
Home Nieuws Kamperen op Aquabest mag: deur open voor meerdaagse festivals

Kamperen op Aquabest mag: deur open voor meerdaagse festivals

-

Het is het oudste dancefestival-terrein van het zuiden, maar aan één ding ontbrak het nog op recreatiegebied Aquabest: kamperen. Daar gaat verandering in komen, want de gemeente Best vindt inmiddels dat tijdelijk overnachten op Aquabest moet kunnen.

Een permanente camping zit er niet in, maar tijdelijk je tentje of camper plaatsen moet kunnen, vindt het college van burgemeester en wethouders. Dat zet de deur open voor meerdaagse festivals op Aquabest.

Meerdaagse festivals trend

Eigenaar Ronald van Pelt van Aquabest wil mee kunnen gaan in een landelijke trend. Dat zegt hij in een reactie tegen het ED.

Als we hier niet op inhaken, kunnen we niet meer mee

- Advertisement -

“Bijna alle festivals zijn meerdaags, dat kunnen we niet tegenhouden. Als we daar niet op inhaken, kunnen we niet meer mee. Kijk alleen al naar regionale festivals Wish Outdoor in Beek en Donk.”

‘Steeds vaker krijgen we vragen waar campers geparkeerd kunnen worden om te overnachten. Aquabest lijkt daar een geschikte locatie voor’, aldus het college eerder in een reactie.

> Zie ook: Evenementenhal op Aquabest: laat die winterfestivals maar komen! <<

Aquabest

Omwonenden Aquabest ‘not amused’

Bij veel bewoners van de aangrenzende wijk Achtste Barrier in Eindhoven, vanwege geluidshinder toch al ‘not amused’ door dancefestivals als Extrema Outdoor en Lakedance, valt het plan niet in goede aarde.

Ondertussen worden wij als partypeople juist al maar enthousiaster over het gebied. Als alles volgens plan loopt, verrijst dit of volgend jaar ook een grote indoor-locatie voor feesten en festivals op Aquabest.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Back To Live, terug op de dansvloer: ‘Alsof je weer voor het eerst verliefd wordt’

Voor het eerst sinds een jaar weer dansen, legaal en zonder afstand of mondkapje. Voor 1300 uitverkorenen werd het...

Internationale Vrouwendag: 6 female pro’s over de sekseverdeling in de dance

Maandag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Op deze dag is er extra aandacht voor de strijd naar gelijkheid tussen...