zaterdag, september 30, 2023

Klokgebouw viert Toekomst: ode aan Kid Baltan en club night

-

Home » Genres » House » Klokgebouw viert Toekomst: ode aan Kid Baltan en club night

Klokgebouw viert de Toekomst is op 14 mei een nieuw, gratis toegankelijk cultureel programma in de voormalige Philipsfabriek in Eindhoven. De lokale cultuurwereld slaat zijn handen ineen voor een avond met het DNA van de stad, met ook een flinke dosis elektronische muziek.

Dick Raaijmakers muzieklab

Dit Muzieklab is een tribute aan Dick Raaijmakers, de vorig jaar overleden pionier van de populaire elektronische muziek. Raaijmakers, ook wel bekend als Kid Baltan, werkte in het eerste Natlab van Philips waar hij experimenteerde met elektronica, verlicht door het futurisme.

Geïnspireerd door de muziek van Raaijmakers en met apparatuur van Philips en met ander analoge apparaten gaan jonge muzikanten in diverse combinaties met elkaar ‘jammen’ en herinterpreteren ze de muziek van Kid Baltan.

STRP-party met Het Wild, Room 306 en meer

Na het muzieklab (start: 18:00 uur) gaat het fast-forward door naar de elektronica van nu en morgen. STRP host de Local Clubnight waar Eindhovense collectieven de nacht vieren.

Presentie komt van Discos Horizontes x Rotibabi, Het Wild, Cafe Tuesday (Beumer), Room 306 (Kobuz & Spektral), Content & Arcade (Flynn & Cathy), Spatial x Fade to Noise (Hekkla en Ben Rogue), TNTUS (Invite’s choice Records) & SAN2 (Bobby Donny records).

Klokgebouw viert Toekomst

Klokgebouw viert de Toekomst

Het programma van Klokgebouw viert de Toekomst is samengesteld door STRP Festival, Effenaar, Bureau Zwaardvis, Van Abbemuseum, VPRO Medialab in samenwerking met Klokgebouw, DIT Festival, Designhuis, TU/e en anderen. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en Eindhoven365.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...