vrijdag, december 8, 2023

KOELHUIS haalt Amelie Lens met oud en nieuw naar Eindhoven

-

Home » Genres » House » KOELHUIS haalt Amelie Lens met oud en nieuw naar Eindhoven

De nieuwe club-in-wording KOELHUIS heeft zijn eerste echte klapper aangekondigd. Niemand minder dan de Vlaamse techno-heldin Amelie Lens komt met de jaarwisseling naar Eindhoven, als onderdeel van een nacht die gehost wordt door Labyrinth Club. Dat brengt verder onder meer Marcel Fengler en Joyhauser mee.

 

Dat heeft Labyrinth Club maandag aangekondigd. De line-up wordt compleet gemaakt door Farrago, David Kochs, Kapibara en Milo Spykers. Vrijwel allen artiesten uit de eigen stal.

Amelie Lens is de bekendste van dit roster. Terwijl het toch nog maar zo’n 3 jaar geleden is dat ze debuteerde, met een EP op het Italiaanse Lyase Recordings.

Sindsdien is het enorm hard gegaan met de Vlaamse techno-heldin. Inclusief de naar haar debuutplaat vernoemde hosting/club-avond, Exhale.

Amelie Lens

Nieuwe eventruimte

Haar energieke, stoempende techno werd opgepikt door Pan-Pot en ‘Lenske’ tekende ondertussen op Adam Beyer’s Drumcode. Afgelopen Extrema Outdoor Belgium deed ze zowel een 3 uur durende openingsset als een slot-optreden.

De sound van Amelie Lens zal prima tot zijn recht komen in de industriële setting van KOELHUIS. Dat wordt momenteel getransformeerd tot een multifunctionele eventruimte, zo bracht This Is Our House onlangs als scoop. Het voormalige koelcentrum ligt naast het oude terrein van zuivelfabrikant Campina, dat herontwikkeld wordt.

KOELHUIS

Ambities

KOELHUIS is de opvolger van De Bank. Tijdens de Dutch Design Week hopen initiators Gianni Jorissen en Patrick de Koning open te gaan. Dan staat onder meer een feest door HERRIE MET GERRIE gepland.

De ambities zijn groot. “We willen heel graag de volgende stap maken in het Eindhovense nachtleven. Of eigenlijk dat van heel Brabant. We zien daar heel veel nachtconcepten die nog verder kunnen groeien. Die de stap tussen een Lab-1 of een Oude Rechtbank en het Klokgebouw ooit zouden kunnen maken. Wij willen ze de ruimte geven om zich te ontwikkelen.”

KOELHUIS

Voor Ugur Akkus, chef van Labyrinth Club, is het event in KOELHUIS een nieuwe terugkeer naar zijn voormalige thuisstad. Eerder dit jaar hostte hij een feest in Lab-1, met o.a. H.O.S.H. Zie ook ons interview met Ugur Akkus.


NYE with Amelie Lens at Koelhuis Eindhoven

Meer info en tickets via de eventpage.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...