woensdag, december 6, 2023

Driemaal scheepsrecht voor Lab-1: Bioscooppand wordt vaste stek

-

Home » Uncategorized » Driemaal scheepsrecht voor Lab-1: Bioscooppand wordt vaste stek

Het is Lab-1 eindelijk gelukt permanente huisvesting te vinden in Eindhoven. Na tijdelijke avonturen in het Natlab en het klooster Mariënhage opent de culturele broedplaats binnenkort in de voormalige bioscoop Zien/Euro Cinema aan de Keizersgracht. De filmfunctie wordt doorgezet en aangevuld met een breed scala aan (culturele) activiteiten. Daaronder ook evenementen rond elektronische muziek. 

 

Dat heeft Lab-1 dinsdag bekendgemaakt. “We zijn trots dat het ons is gelukt om deze historische bioscooplocatie in te lijven”, aldus het collectief in een persbericht. “En dat wij wederom een Eindhovense toplocatie voor Lab-1 hebben weten te vinden.”

Na onder meer Wall Street, De Bank en De Sociale Dienst betekent krijgt Eindhoven met Lab-1 er opnieuw een belangrijke culturele broedplaats annex clublocatie bij. De geest lijkt uit de fles sinds het Debat van de Eindhovense Nacht en de opname van ‘een gezond nachtleven’ als doelstelling in het lokale coalitieakkoord.

>> Zie ook: Nachtburgemeester Eindhoven: ‘Dialoog loopt, daden volgen’ 

Lab-1 Eindhoven
Lab-1 in de vorige locatie, het klooster Mariënhage. Foto: Ranjit Singh

 

Op de nieuwe stek beschikt Lab-1 over maar liefst 5 zalen. De grootste, op de begane grond, heeft een capaciteit van maximaal 500 personen. Zaal 2 (eerste verdieping) kan 200 man kwijt.

Beide ruimtes worden multifunctioneel ingezet. “Denk hierbij aan verhuur aan zakelijke partijen voor bedrijfsevenementen, optredens, muziek, film, nachtclub en meer.”


Volg TIOH op Facebook:


De overige 3 (kleinere) zalen bevinden zich op de bovenste verdieping. Zaal 3 zal zich volledig richten op het afspelen van films. De zalen 4 en 5 kunnen de filmprogrammering verder ondersteunen, maar lenen zich ook uitstekend voor andere culturele activiteiten.

LAB-1 gaat samen werken met internationale studenten, artiesten en kunstenaars die via Europese regelingen kunnen komen werken om ervaring, verbindingen en contacten op te doen.

Lab-1 Zien

Momenteel vindt de renovatie van diverse onderdelen in het bioscooppand plaats. Wanneer de opening van het nieuwe Lab-1 plaatsvindt, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Lab-1 Eindhoven

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...