maandag, maart 4, 2024

LAB-1 in Eindhoven open: wekelijks films en clubavonden

-

Home » Nieuws » LAB-1 in Eindhoven open: wekelijks films en clubavonden

Na maanden van verbouwing en renovatie start LAB-1 in Eindhoven aan zijn derde jeugd. In het pand aan de Keizersgracht 19, daar waar voorheen Euro Cinema/Zien bioscoop gevestigd was, wordt vanaf vrijdag 4 januari programma aangeboden. De eerste clubavonden komen er ook aan, waarbij voor februari David Vunk is bevestigd tijdens een avond van MOZEM.

 

Muziek- en dansminnend Eindhoven moet wel nog even geduld hebben. De filmzalen en de foyer zijn al klaar voor gebruik, de evenementenzalen zijn nog onder constructie.

De filmprogrammering wordt een mix van mainstream en arthouse (regulier Benelux-circuit). Het aanbod wordt door eigen programmeurs van LAB-1 nog uitgebreid naar eigen internationale (festival-)selecties, indie-films en live programmering.

Verbouwing

Na tijdelijke avonturen in het Natlab en het klooster Mariënhage heeft de culturele broedplaats aan de Keizersgracht eindelijk een vaste stek gevonden. Op YouTube is een korte recap van de verbouwing te zien:

MOZEM met David Vunk

Vanaf 4 januari 2019 zijn vast wekelijks op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag films te bewonderen. De getransformeerde foyer is dan ook open voor publiek.

Zaal 1 en Zaal 2 zijn grondig aangepakt, en zullen in februari openen als evenementenzalen en nachtclub, met wekelijkse events. Reeds aangekondigd is een avond van het Eindhovense collectief MOZEM, met David Vunk als headliner. Voor de andere weekends in februari ‘lopen de boekingen nu’, aldus LAB-1.


Volg TIOH op Facebook:


Op zaterdag 2 februari is de officiële opening van LAB-1 gepland. Dan zijn er activiteiten in meerdere ruimtes, waarbij in een van de filmzalen wordt uitgepakt met een speciale Nederlandse première.
Zaal 1 LAB-1
Zaal 1 van LAB-1 tijdens de verbouwing. De ruimte kreeg onder andere een nieuwe vloer.

 


LAB-1

Houd voor meer informatie de Facebookpagina en de website van LAB-1 in de gaten.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...