woensdag, oktober 4, 2023

Lakedance jubileert met Blasterjaxx, Ummet Ozcan en nieuwe podia

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Lakedance jubileert met Blasterjaxx, Ummet Ozcan en nieuwe podia

Festival Lakedance is zaterdag 9 juni al weer toe aan zijn 25e editie. Het jubileum wordt opgeluisterd door headliners als Blasterjaxx, Ummet Ozcan, Dannic, Jay Hardway, Todd Terry en Pig & Dan. Daarnaast presenteert Lakedance 2 nieuwe area’s.

 

Lakedance vindt plaats sinds 2005. Maar doordat het festival sinds 2007 tweemaal per jaar plaatsvindt, is de teller hard doorgelopen. Het evenement lijkt patent te hebben op zon en fijne temperaturen. Lakedance laat weten die ook voor de jubileumeditie te hebben gereserveerd.

Meer dan 40 artiesten reizen 9 juni af naar het strand van Aquabest. Naast de mainstage, de area van de Londense vrienden van Defected, de feestbeesten van Winter Park en de kroeg van Bavaria, introduceert Lakedance dit jaar 2 nieuwe area’s.

Lakedance 2017

Mainstage

Het hoofdpodium staat weer in het teken van energieke (progressive) house. Kanonnen van eigen bodem zijn daarbij Blasterjaxx, Ummet Ozcan, Dannic en Jay Hardway.

Allen vliegen inmiddels al wat jaartjes de wereld over om hun grootse geluiden door de speakers te pompen op de grootste festivals.  

Defected

Een Lakedance zonder Defected is al niet meer voor te stellen. Sinds 2009 prijkt de gelijknamige stage van de Britse funky house-helden op het terrein. De Londenaren hebben voor de 19keer een fijn rijtje artiesten weten op te trommelen.

Lakedance 2017 - Defected

De Amerikaanse houselegende Todd Terry springt eruit. Sinds zijn vroege househit ‘Can You Party’ (1988) met Royal House draait de New Yorkse pionier al mee in het wereldje.

Defected-eindbaas Simon Dunmore is er uiteraard zelf ook weer bij op de eigen stage. Net als onder meer The Shapeshifters en Low Steppa.


Volg ons op Facebook:


Voor de echte feestbeesten is Winter Park de plaats om te zijn. Confetti, opblaaskrokodillen en een tornado aan energieke sounds vliegen je om de oren.

Knallen kun je met onder meer Paul Elstak, Puinhoop Kollektiv en De Lievelings DJ’s van je Zusje. 

Nieuw: Heimwee en This Is Music

Het splinternieuwe concept Heimwee gaat dit jaar op Lakedance voor het eerst de grotemensenwereld in. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt Heimwee je mee naar de beste muziek van vroeger: R&B-classics, guilty pleasures en 90’s/00’s-hits.

Niemand minder dan Jody Bernal komt een classic setje draaien. De line up wordt verder ingevuld door onder meer Bonxo, Phenleau en Girlpower Amsterdam.

Lakedance | 12.08.17

Naast Heimwee wordt Lakedance ook verrijkt met This is Music. In deze area worden de rauwere randjes van de dancemuziek opgezocht, in de vorm van deep house en techno.

(Inter)nationale namen uit de underground scene zullen hun opwachting maken. Onder wie Pig & Dan, Juan Sanchez, Sandrien en Boris Werner.


Lakedance 2018

De 25e editie van Lakedance is op zaterdag 9 juni op Aquabest in Best. Een regular ticket kost 44 euro (incl. 3,50 servicekosten). Een combi-ticket voor beide edities (9 juni en 11 augustus) betaal je 72,50 euro. Meer tickets en info op de website van Lakedance.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....