donderdag, mei 6, 2021
HomeNieuwsNieuwe maatregelen slaan weer gat in bestaan van de evenementenindustrie

Nieuwe maatregelen slaan weer gat in bestaan van de evenementenindustrie

-

De horeca moet weer dicht voor minimaal twee weken, evenementen worden verboden en we gaan terug naar maximaal 30 mensen in binnenruimtes. Dat zijn enkele van de nieuwe, harde corona-maatregelen die dinsdagavond door het kabinet bekend zijn gemaakt.

Als gevolg van de nieuwe, ingrijpende maatregelen hebben diverse muziekzalen, bars en terrassen hun events afgeblazen. De een noodgedwongen (horeca), de ander omdat programmeren voor 30 man simpelweg geen zin heeft (013). TivoliVredenburg daarentegen heeft aangegeven hoe dan ook iets te blijven bieden voor publiek.

Voor ADE – en dan vooral de locaties die daar omheen hadden toch al met veel pijn en moeite hadden geprogrammeerd – zijn de druiven ook zuur. Paradiso en Melkweg hebben hun ADE-specials gecanceld en uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Laatste stap voor totale lockdown

- Advertisement -

Dinsdag 13 oktober werden de nieuwe maatregelen aangekondigd. In eerste instantie zou 20 oktober pas geëvalueerd worden op de maatregelen die 29 september bekend werden gemaakt. Zoals gezegd was het de laatste stap voor een nieuwe lockdown.

Naar de nieuwe vervroegde persconferentie werd niet uitgekeken. Echter kwamen Rutte en De Jonge terug op de datum van evaluatie, gezien de snelle stijgingen in besmettingen. De nieuwe maatregelen gaan woensdag 14 oktober om 22:00 in en kunnen wellicht langer duren dan 2 weken.

Maatregelen
Geplande evenementen die officieel onder de ontheffing zijn georganiseerd, zullen afgelast, aangepast of weer verplaatst moeten worden. Het zicht van alle lege zalen zal een herinnering worden die ons bijblijft.

Geen uitzonderingen

Alle horeca moet zijn deuren weer sluiten, net zoals in maart. Dit kan voor sommige ondernemers een laatste zetje zijn naar faillissement. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland laten in een verklaring weten ertegen te zijn de horeca “rücksichtlos” te sluiten. Zij willen dat het kabinet de plannen van de sector overneemt. Volgens de organisaties valt niet uit te leggen dat een restaurant dat zich keurig aan de regels houdt, dicht moet. Drankverkoop is ook na 20.00 ’s avonds in fysieke winkels en online verboden.

De ontheffingen die twee weken geleden gegeven waren aan een aantal culturele instellingen worden teruggedraaid. Er geldt weer een maximaal aantal van 30 mensen in binnenruimtes. Ook komt er een totaalverbod op evenementen.

In de thuissituatie geldt nog steeds dat er maar maximaal drie gasten uitgenodigd mogen worden. Echter wordt het aantal van drie het maximum voor een hele dag. Ook is buiten maximaal vier personen samen de norm. In de sportsector wordt de amateurteamsport voor volwassenen stilgelegd.

Mondkapjes verplicht

Het kabinet is ondertussen ook aan het uitzoeken hoe het juridisch kan verplichten om mondkapjes verplicht te maken in binnenruimtes. Het wordt nu dus ook sterk geadviseerd om dit al te doen.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top-3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...