dinsdag, februari 27, 2024

Marcel Mingers (Extrema) krijgt Opperkabouter voor carrière

-

Home » Uncategorized » Marcel Mingers (Extrema) krijgt Opperkabouter voor carrière

Directeur Marcel Mingers van Extrema heeft maandagavond in Amsterdam de ‘Opperkabouter’ ontvangen. Tijdens de uitreiking van de Gouden Kabouters in Paradiso, de ludieke maar binnen de scene niet te onderschatten awards voor verdiensten in de Nederlandse dance, kreeg de Eindhovenaar de ‘hoogste’ onderscheiding voor 25 jaar pionierswerk met zijn evenementenorganisatie.

Marcel Mingers werd ’totaal verrast’ in Paradiso, vertelt hij na een kort nachtje. “Het was echt feest. Het Extrema-team had me meegelokt met de mededeling dat ik een Gouden Kabouter mocht gaan uitreiken. Dus dit kwam heel onverwacht.”

Het vlaggenschip onder de Extrema-evenementen vierde in 2015 zijn 20-jarig jubileum: XO, ofwel Extrema Outdoor. Dat werd onder meer gevierd met het boek ‘Extrema – 20 Years of Love’, geschreven door Our House-hoofdredacteur Mark van Bergen en met een speciaal podium met Nederlandse househelden op het jarige festival.

Marcel Mingers: ‘Kroon op werk’

“Een mooi moment, zo na het boek en het jubileum”, aldus het Extrema-opperhoofd over de kabouter-winst. “Het is een lifetime achievement award, dus echt een kroon op m’n werk. En alleen voor de ouwe rakkers.” Onder meer housepioniers als dj Per en Fierce Ruling Diva gingen Marcel Mingers voor.

“Ik ben er heel blij mee, maar vooral ook met alle reacties die ik kreeg.”

Naast Extrema Outdoor (in Nederland én België) is het bedrijf van Marcel Mingers onder meer organisator van Solar Weekend. Tal van club- en locatie-concepten legden in de jaren ’90 de basis voor de evenementenorganisatie.

Marcel Mingers
Marcel Mingers en dochtertje Julia. Haar idee voor een ‘festival voor lieve mensen’, waarmee het Extrema-boek afsluit, vormde de aanleiding voor het jongste Extrema-evenement. Mandala Festival debuteert begint juni als ‘creatief weekend voor jong en oud’ in de buurt van Nijmegen.

Mandala en Polar

Momenteel is Extrema druk bezig zijn portfolio te vernieuwen, met het winterse Solar-broertje Polar en Mandala Festival, een creatief weekend voor een brede doelgroep.

Ook al won Extrema eerder al eens een Gouden Kabouter, de awards zijn meestal voorbehouden aan randstedelijke spelers. Dit jaar gingen er beeldjes naar onder meer Joran van Pol (als dé dj van de volgende generatie) en de Amsterdamse clubs De School (beste nieuwe initiatief) en Radion (beste nieuwe club).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...