zaterdag, september 30, 2023

MASCHINE: nieuwe techno-reeks Eindhoven trapt af met nieuwjaar

-

Home » Genres » Techno » MASCHINE: nieuwe techno-reeks Eindhoven trapt af met nieuwjaar

Onder de naam MASCHINE krijgt Eindhoven vanaf 2017 een nieuw techno-feest. En dan ook heel erg meteen in het nieuwe jaar, want MASCHINE trapt af met een afterparty op 1 januari. “In plaats van klagen, gaan we zelf wat doen.”

 

Nog geen genoeg na al het feestgedruis met oud en nieuw? Dan kun je tot aan je eerste nieuwjaarsreceptie doorhalen in Club Fifties, met onder anderen Rick Angel achter de wielen.

De after is de start van een reeks feesten waar volgens MASCHINE ’techno wordt gedraaid in de stijl van Marcel Dettmann, Ben Klock, Blawan, Randomer en Jeff Mills’. Na Fifties wordt een andere, nog nader bekend te maken locatie in Eindhoven aangedaan.

MASCHINE als lichtpuntje

MASCHINE wil na een ‘moeilijk’ jaar voor techno in Eindhoven weer voor lichtpuntjes zorgen in de Lichtstad. De organisatie refereert daarmee aan de sluiting van club Arcade en het niet doorgaan van LAB-1 in het voormalige koelhuis van Campina.

Mede-initiator Sander Tan: “Gelukkig zijn er nog genoeg organisaties die door blijven gaan. Er is een groot aanbod aan tech-house, maar de meer donkere, industriële sound zoals uit Berlijn hoor je hier bijna niet. En in plaats van erover te klagen, gaan we zelf wat doen.”

>> Zie ook: Is er (club)leven na Arcade in Eindhoven <<

Rick Angel

Voor de eerste editie van MASCHINE is Rick Angel gestrikt, Eindhovenaar met diepe sporen in de technoscene. Hij stond meermaals op Awakenings, maar is in het zuiden vooral bekend als resident van Zodiak Commune. Support komt van Sander Chan en Enerjay.

Meer info en tickets op de event-page.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...