vrijdag, december 8, 2023

Megazaal voor muziekshows in Brabanthallen Den Bosch: Studio 31

-

Home » Uncategorized » Megazaal voor muziekshows in Brabanthallen Den Bosch: Studio 31

Nog dit jaar opent in de Brabanthallen in Den Bosch een nieuwe, enorme zaal voor muziek-evenementen, met Studio 31 als werktitel. Met een capaciteit van 6000 staanplaatsen wordt het de grootste van zijn soort in het zuiden.

 

Studio 31 wordt bijvoorbeeld even groot als bijvoorbeeld de AFAS Live in Amsterdam. De evenementenhal is geschikt voor onder meer dance-events, (internationale) popconcerten en grote voorstellingen en congressen.

Brabanthallen-baas Jeroen Dona van Libéma presenteerde zijn plannen zaterdag in het Brabants Dagblad. Hij zegt nog voor de kerst open te gaan, onder meer met zelf geprogrammeerde shows.

ALDA Events

Aangezien Dona hiervoor werkzaam was bij ALDA Events is de kans groot dat daar grote dance-evenementen bij zitten. ALDA is producer van onder meer de shows van Armin van Buuren, Amsterdam Music Festival (foto boven) en I Am Hardwell. Dona doet vooralsnog echter geen uitspraak over de eerste invulling van Studio 31.

In de Brabanthallen vindt nu al jaarlijks o.a. Masters Of Hardcore plaats.

Black Box

Studio 31 (of Studio 1931, zoals de werktitels luiden) krijgt gestalte als een black box in de bestaande Hal 5. Daarin komt een uitschuifbare tribune van 600 tot maximaal 1150 theaterstoelen. Die is aan te vullen tot maximaal 3600 zitplaatsen. De tribune is verplaatsbaar.

Ter vergelijking: 013 in Tilburg heeft sinds de verbouwing een capaciteit van 3000 bezoekers in de grote zaal. Het Klokgebouw in Eindhoven kan 4500 man herbergen, en het Eventcentre in Best 3500.

Studio 31 Den Bosch
Artists impression van Studio 31 (beeld: Libéma)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

20×20 Throwbacks: Allan Hardenberg, oprichter en directeur van ALDA

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat...

Koningsdag: de events op een rijtje

Op de verjaardag van de koning kleurt het hele land met oranje feestjes en festivals. Benieuwd wat er in...