dinsdag, oktober 3, 2023

Microclub komt ook naar Effenaar: Vroege house-avond breekt door

-

Home » Biki90 » Microclub komt ook naar Effenaar: Vroege house-avond breekt door

Na meerdere succesvolle edities in de Randstad verovert De Microclub nu ook het zuiden. Na eerder al in Tilburg en Den Bosch te hebben gedebuteerd komt de ‘vroege house-avond’ volgende maand naar de Effenaar in Eindhoven. Daar vindt De Microclub op 21 september plaats van 20:00 tot middernacht, met Olivier Weiter als headliner.

De Microclub is er om uitgaanders van 25+ een plek te bieden waar in het weekend al op tijd gedanst kan worden. Zodat je bijvoorbeeld ook nog wat aan de rest van je weekend hebt. Oprichter Melvin Bruhn besloot in de behoefte van die doelgroep te voorzien.

“In de meeste steden kun je rond 20.00 uur prima ergens gaan eten, de kroeg in duiken of naar een concert of film gaan, maar dansen zit er niet in. Dan is het toch wachten tot middernacht of later. Zeker eind twintigers, dertigers en veertigers hebben vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten.”

Microclub x Basis

Effenaar

Waarvan akte. Na geslaagde edities in Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Den Bosch is het de hoogste tijd om ook vroeg te gaan dansen in Eindhoven.

Op 21 september warmt Bosschenaar Petterson de vloer van de Effenaar al vlak na je avondmaal op. Om het stokje rond 21:00 uur over te dragen aan niemand minder dan Olivier Weiter. De Amsterdamse dj/producer staat bekend om zijn diepe house-sound en zijn lange sets vol visuele show-elementen.

Daags na de Effenaar strijkt de Microclub ook neer in Koudijs in Den Bosch, met o.a. Tunnelvisions. En op 28 september keert het concept terug in Club Smederij in Tilburg, met o.a. Relativ.

Binnenkort op This Is Our House een uitgebreid interview met De Microclub.


De Microclub

Vrijdag 21 september, 20:00 uur, Effenaar, Eindhoven.

Zaterdag 22 september, 20:00 uur, Koudijs Kafé, Den Bosch.

Zaterdag 28 september, 20:00 uur, Club Smederij, Tilburg.

Meer info en tickets via de eventpages.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...