donderdag, oktober 5, 2023

Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

-

Home » Nieuws » Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

Vanaf juli moeten evenementen in hun volle capaciteit en zonder 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Dat is het streven achter het Nationaal Evenementenplan. Een nieuwe routekaart die Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers zaterdag presenteerden aan de overheid.

Het Nationaal Evenementenplan moet de branche helpen uit de coronacrisis te komen en evenementen weer sneller en voor een groter publiek toegankelijk te maken.

“Een evenement op basis van die 1,5 meter is nergens in onze sector rendabel te krijgen”, aldus woordvoerder Jolanda Jansen tegenover Nu.nl. “En tegelijkertijd voor een bezoeker zeker niet het nieuwe normaal.”

Daarnaast zou je in de routekaart van de overheid niet de effecten terugzien van vaccinaties en sneltesten, zegt Jansen. “Wij denken dat de sneltest een belangrijk hulpmiddel is om veilig te kunnen organiseren.”

Nationaal-Evenementenplan

Fieldlab

De alliantie vestigt ook hoop op de data-oogst van Fieldlab Evenementen, dat deze maand zijn test-events afrondt. Zaterdagavond is het eerste dance-event in de Ziggo Dome, een week later gevolgd door het dancefestival in Biddinghuizen. (TIOH is er in de Ziggo ook bij, zie hier onze warm-up).

1 juli valt samen met de datum waarop iedereen in Nederland volgens demissionair minister De Jonge minimaal één vaccinatie moet kunnen krijgen. Het is ook de datum vanaf welke festivalorganisatoren een beroep kunnen doen op het garantiefonds.


Back To Live centraal in 2e Dutch Dance Talks op Clubhouse

De dance-events van Back To Live stonden donderdagavond 4 maart centraal in de tweede aflevering van Dutch Dance Talks. Dat is het wekelijkse programma van TIOH-hoofdredacteur Mark van Bergen op de audio-app Clubhouse. Samen met sidekick/collega Jesler Amarins ontving Mark o.a. Fieldlab-woordvoerder Tim Boersma in de show. Daan Coerver was ook present. De podcast is hierboven terug te luisteren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...