Next step muziekbeleving: 250k brengt virtuele shows live thuis

-

Home » Nieuws » Next step muziekbeleving: 250k brengt virtuele shows live thuis

Het Eindhovense bedrijf 250K/Eyesupply, wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van visuele content en -shows in de dancebranche, zet een reuzenstap binnen de online muziekbeleving. Met zijn Virtual Showcase is het nu mogelijk om dj-sets en evenementen thuis in een compleet aangepaste virtuele setting te beleven, die ook nog eens live kunnen worden aangestuurd en aangepast.

 

Dat jij momenteel niet naar Awakenings in de Gashouder kunt, wil niet zeggen dat feest en locatie niet naar jou kunnen komen. Dit moet aan het begin van de pandemie een van de eerste gedachten zijn geweest die oppopten bij 250K/Eyesupply in Eindhoven.

Sterker nog: nog vóór de corona-crisis waren ze in Eindhoven al met het ontwikkelen van een virtuele event-/muziekbeleving. “We zagen toen al dat er behoefte aan kwam buiten de feesten en festivals om”, aldus mede-eigenaar Sander Reneman. “Nu is dat in een stroomversnelling gekomen, maar we geloven dat het straks kan blijven bestaan naast de echte evenementen.”

>> ZIE OOK Van XO tot Armin: De mooiste podia van 250k uit Eindhoven

Reproduceren

Hoe het werkt? 250k en Eyesupply bouwen virtuele werelden en plaatsen dj’s daar via een green screen middenin. “Wat we al jarenlang deden in de realtime wereld, zijn we gaan reproduceren voor de virtuele wereld.”

Maar de mogelijkheden gaan dan nog veel verder, en zijn in feite eindeloos. Reneman en zijn compagnons Carlo Ruijgers en Kevin Walenciak leggen het haarfijn uit in een video die ze maakten bij de nieuwe dienst (zie onder).

We kunnen een compleet nieuwe wereld ontwerpen en de artiest daar op laten treden

“We hebben ook een bestaande locatie als de Gashouder digitaal nagemaakt. Onze operators kunnen laten zien wat er met de ter plekke beschikbare licht- en showknoppen mogelijk is, maar kunnen er in een handomdraai ook nog 1000 lichten digitaal aan toevoegen, net als pyro- of andere effecten.”

Maar het kan ook helemaal los van een bestaande locatie. “We kunnen net als in de gaming een compleet nieuwe wereld ontwerpen en de artiest daar in op laten treden.”

Wanneer en bij welke organisator de Virtual Showcase van 250k in première gaat is nog niet bekend.

 


Dance en de coronacrisis

Lees meer over de dancebranche en de coronacrisis:

Coronacrisis

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...