woensdag, februari 28, 2024

NSCLT stopt, laatste gigs op Rebirth Festival en Intents

-

Home » Algemeen » NSCLT stopt, laatste gigs op Rebirth Festival en Intents

Het was al een langere periode stil rond NSCLT en nu blijkt waarom. Na negen jaar stopt het Brabantse duo om zich volledig op hun fulltime carrière te kunnen richten. De optredens op Rebirth Festival en Intents Festival worden het laatste kunstje van Pieter Verstijnen uit Breda en Jasper Pijnenburg uit Tilburg.  

NSCLT maakte het nieuws vrijdagmorgen bekend in een uitgebreide post op Facebook. Daarin legt het tweetal uit dat fulltime muziek maken niet tot de mogelijkheden behoort. Beide mannen hebben een baan waar ze erg druk mee zijn. De combinatie met produceren en optreden is daarom niet langer een optie.

De hardstylescene maakte in 2009 kennis met het duo, dat toen nog onder de naam Noisecult door het leven ging. Twee jaar later begon het duo ook met het produceren van eigen tracks. Dat resulteerde in een release bij Dirty Workz en sindsdien ging het de mannen voor de wind. Optredens op evenementen als Intents Festival, Rebirth Festival, Defqon.1, Reverze, Q-BASE en Tomorrowland volgden.

In de tussentijd veranderde de naam in NSCLT en ruilden de mannen hun thuisstudio’s in voor een professionele studio bij Dirty Workz. Verschillende tracks kregen support van andere dj’s. Onder meer ‘The Light’, ‘Freight Train’ en ‘Fly with me’ deden het goed op de dansvloer.

NSCLT op Rebirth Festival

Rebirth Festival wordt het voorlaatste kunstje van NSCLT. Voor dat festival maakte het duo vorig jaar nog het anthem. Komend weekend is NSCLT op zowel de zaterdag als zondag te zien. Zaterdag in REACTiVATE (classics), zondag op de mainstage.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

REBiRTH Festival ’22: de terugkeer van onze vrijheid

REBiRTH Festival keerde het weekend van 8 t/m 10 april, na twee geannuleerde edities, terug naar de Raamse Akkers...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....