zondag, oktober 1, 2023

ONSTAGE; beleef het verhaal van een internationale top-dj

-

Home » Nieuws » ONSTAGE; beleef het verhaal van een internationale top-dj

Gigs op de grootste festivals, het produceren van muziek en het reizen over heel de wereld. Het is de droom van veel mensen maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Toch kan je binnenkort in hartje Breda proeven van het leven als wereldberoemde dj. ONSTAGE wordt een immersive experience waar je volledig opgaat in het verhaal van een topartiest. Onlangs is de crowdfunding gestart om het project verder op te kunnen zetten.

Jezelf onderdompelen in een visuele en interactieve ervaring lijkt in Nederland steeds populairder te worden. Dit is binnen de festival- en clubscene ook opgevallen. ID&T opende onlangs in Amsterdam al AMAZE. Verder zijn Remastered en Our House ook nog twee experiences die te maken hebben met elektronische muziek. Met ONSTAGE zou ook de provincie Brabant haar eigen Dance Music Experience krijgen.

Het idee

Initiatiefnemer William Watts wil zijn toekomstige bezoekers trakteren op een meeslepende beleving gecombineerd met een verhalend aspect. “Ik wil graag de kracht van een attractie en verhaal combineren met dance. Wat ik mooi zou vinden is wanneer mensen de experience verlaten met het gevoel van ‘excitement en thrill'”, vertelt hij. Tijdens de 1 uur durende reis, kruip je in de huid van een internationale top-dj. Van het produceren van tracks tot het optreden voor een enorm publiek. Dit alles zal plaatsvinden in het centrum van Breda.

De keuze voor de Brabantse stad was voor Watts ook zo gemaakt. “Breda heeft natuurlijk op het gebied van muziek, een sterke link met dance. Onder andere Tiësto en Hardwell komen hiervandaan”, legt hij uit. Watts vindt het een geschikte plek om een attractie als deze op te zetten. Volgens de initiatiefnemer is er namelijk nog geen plek waar mensen de dance-geschiedenis op deze manier kunnen beleven.

Robert van den Boom, William Watts, Mark van Loenhout en Frank Ouwens (v.l.n.r.)

Het team

Watts heeft naast het uitwerken en pitchen van zijn concept, ook om zich heengekeken. “Ik ben in de afgelopen periode naar meerdere immersive experiences geweest om inspiratie op te doen. Wat mij gelijk opviel is dat ik een verhaal miste in de meeste gevallen. Die Instagram-musea zijn leuk maar gaan niet echt de diepte in”, vertelt hij. Dit is iets wat bij ONSTAGE helemaal anders moet. Zelf heeft de initiatiefnemer voldoende ervaring op dit gebied. Watts werkte in het verleden bij De Efteling waar hij zich bezighield met ontwerpen van belevingsconcepten. Verder heeft Watts een grote passie voor muziek. Ook de rest van zijn team is voor lange tijd werkzaam geweest in de evenementen- of entertainmentindustrie.

Creatief regisseur Mark van Loenhout heeft een achtergrond in de architectuur. Daarnaast is hij jarenlang tourmanager geweest voor Sander van Doorn en Tiësto. Ook het bouwtechnische gedeelte is in goede handen. Daar buigt Robert van den Boom zich over. Hij heeft zijn ervaring opgedaan bij Madame Tussauds, De Efteling en The Amsterdam Dungeon. Als laatst wordt het kernteam versterkt door Frank Ouwens. Ouwens zal voor ONSTAGE de storytelling verzorgen. Eerder werkte hij voor organisaties als Volkswagen en Nike.

TIOH-Huisbaas Mark van Bergen heeft ook een rol bij dit project. Met een lange carrière als journalist en als schrijver van het boek Dutch Dance, is hij de juiste persoon om advies te verschaffen bij het vertalen van dance naar een interactieve beleving.

Helpende hand

Op dit moment is het team nog druk bezig met het realiseren van de experience. Veel regionale en nationale organisaties zijn erg enthousiast over het concept van Watts. Externe partijen hebben al bijgedragen aan ONSTAGE. Zo heeft Leisure Ontwikkel Fonds Brabant al 50% van de financiering toegezegd. De organisatie van de attractie maakt daarnaast aanspraak op subsidie van de Gemeente Breda. Toch is dit nog niet genoeg om de het plan te realiseren en heeft het team een crowdfunding opgezet.

De organisatie heeft een doel van minimaal €100.000 gesteld. Mocht alles volgens plan verlopen, zal de opening in mei 2022 zijn. Voor nu verwacht het team zo’n 45.000 bezoekers per jaar te trekken. Watts hoopt dat hij al zijn bezoekers een kijkje in de ‘dj-keuken’ kan geven: “ONSTAGE moet iedereen verwonderen! Niet alleen danceliefhebbers maar ook hun oma’s, opa’s, ooms en tantes.”


ONSTAGE

Voor meer info over het project en de crowdfunding, zie de website van ONSTAGE.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Dutch Dance University 2023: uitstekende mix professionaliteit en studentikoziteit

'Overlast op de dansvloer: 21+ de oplossing?', 'Telefoon: de plaaggeest van de dansvloer?', 'Meme techno: rebelse grap of bloedserieus?'....