zaterdag, februari 27, 2021
Home Nieuws Ouders van Hardwell willen top-dj’s beschermen

Ouders van Hardwell willen top-dj’s beschermen

-

Een aantal ouders van top dj’s, waaronder Cor van de Corput, de vader van Hardwell uit Breda, heeft een stichting opgericht om jonge, talentvolle dj’s te beschermen tegen de zakelijk keiharde dancewereld. De stichting heet Dutch DJ Foundation en werd gisteren tijdens ADE (Amsterdam Dance Event) gepresenteerd.
Managers die veel aan je verdienen en promotors die vooral zélf beter worden van succes van een ander: de dancewereld is een miljoenenbusiness en daar willen veel mensen een graantje van meepikken. Daar gaat het vaak mis, merken ouders van dj’s die op jonge leeftijd doorbraken.

Onbekende wereld

“Ze komen in een wereld terecht die ze niet kennen, tegenover partijen die al heel lang in die industrie zitten”, vertelt de vader van dj Hardwell, Cor van de Corput tegen de NOS. “Ze zijn heel blij dat hun ambitie erkend wordt, dus er wordt al heel snel een contract getekend.”

Daar gaat het vaak mis, viel een aantal dj-ouders op, toen ze elkaar vaker tegenkwamen bij grote optredens. “We spraken elkaar regelmatig over onze zonen”, zegt Van de Corput. “Daarbij concludeerden we dat we allemaal onze fouten hebben gemaakt.”

- Advertisement -

hardwell

 

Eén van de faciliteiten die de stichting wil bieden is een contract-scan: je kunt een eerste contract opsturen en je krijgt dan een advies: tekenen of het eerst door een jurist laten checken. Ook geeft de stichting adviezen op het gebied van muziekrechten.

Neutrale partij

“Een team managers is niet genoeg”, vindt de vader van Hardwell. “Die vertegenwoordigen de belangen van de dj, maar zij hebben zelf ook een commercieel belang. Wij willen daar als onafhankelijke, neutrale partij instaan, om ervoor te zorgen dat ook het persoonlijk belang van de jongens en meisjes behartigd wordt. Zeker nu de industrie zo booming is in Nederland en zo veel jongeren dj willen worden.”

Afgelopen week ging de tweede documentaire over het leven van Hardwell in premiere. De film geeft een uniek kijkje in het hectische leven van de dj uit Breda. Morgenavond wordt tijdens het Amsterdam Dance Event de nieuwe DJ Mag Top 100 van meest populaire dj’s bekend gemaakt.

Meer informatie over der DDJF vind je hier.

Schermafbeelding 2015-10-16 om 09.41.13

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....