donderdag, oktober 5, 2023

Primeur Paaspop: Grootste expositie ooit op Nederlands festival

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Primeur Paaspop: Grootste expositie ooit op Nederlands festival

Randvertier is niet meer weg te denken op Nederlandse festivals. Zeker niet op Paaspop. Maar dit jaar wordt een reuzenstap gemaakt op het festival in Schijndel. Komend weekend is daar onder meer het ‘grootste festivalmuseum’ te zien. Paaspop kan ook best eens gelijk hebben als het stelt dat de Art Expo de eerste kunstexpositie ooit op een buitenfestival betreft.

 

Vorige week schreven we reeds over het muzikaal vertier tijdens Paaspop 2018. Alleen, Paaspop is veel dynamischer en veel meer dan een rijk scala aan verschillende genres. Al een aantal jaar gebruikt Paaspop die gedachtegang als pilaar van zijn festival. En het concept ‘Join Us’ is de belichaming hiervan.

Dit jaar kan Paaspop daarbij een primeur aan zijn palmares toevoegen met het eerste festivalmuseum. Een Art Expo waar meer dan 100 kunstenaars hun frivoliteit los hebben gelaten op beachball-rackets (zie foto boven- en helemaal onderaan).

Volgens de organisatie kan het niet anders dan dat dit een museum vol humor en vrolijkheid gaat worden.


Volg TIOH op Facebook:


Kartrekker van de Art Expo is de Tilburgse Noortje van Venrooij, ook bekend als het gezicht achter het populaire Discodip. Ze is enorm blij dat ze op Paaspop staat. Samen met maar liefst 115 kunstenaars en creatievelingen heeft ze de afgelopen tijd evenveel bewerkte beachball-rackets gemaakt.

“Ik had niet eens gedacht er 100 te vinden.” Ze rekent ook op een grote toeloop. “Paaspop 2017 trok 75.000 bezoekers. Stel je voor dat een kwart van alle bezoekers de expo bezoeken, dan is dat nog altijd meer dan het Rijksmuseum in een weekend.”

Paaspop

Join Us

Join Us is een concept dat een aantal jaar geleden is ontstaan. Het is een oproep aan (Brabantse) creatievelingen die hun atelier naar een festival willen verplaatsen en hun ideeën willen laten zien om festivalgangers te laten inspireren.

Aan het begin kan iedereen zich aanmelden met zijn of haar idee waarna er voor de organisatie een belangrijk keuzemoment volgt. Uit de aanmeldingen worden 30 creatieve geesten uitgenodigd om zijn concept te laten zien tijdens de traditionele opener van het festivalseizoen.

Daarnaast kun je genieten van het (bizarre) live-theater van Karavana, kun je je geluk beproeven bij de Schiettent en je ballengooi-skills bij de Ballentent. Alle bondgenoten, alle creatievelingen en alle updates van ‘Join Us’ vind je hier.

Paaspop 2018 Art Expo


TIOH live op Paaspop 2018 via Instagram

This Is Our House is komend weekend met een mediateam aanwezig op Paaspop 2018. We doen live verslag via Stories op ons Instagram-account. Na afloop kun je een uitgebreide videoregistratie verwachten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Het grote afscheidsinterview van Marcel Mingers (Extrema): ‘Solar en XO zullen doorleven’

Met zijn Extrema groeide Marcel Mingers uit tot een van de grondleggers van de Nederlandse dancecultuur. Nu, na 30...