dinsdag, april 20, 2021
HomeNieuwsNood breekt wet: Paaspop en DGTL verhuizen naar september

Nood breekt wet: Paaspop en DGTL verhuizen naar september

-

Voor het eerst in zijn ruim 40-jarige historie vindt Paaspop niet plaats tijdens de feestdagen waarnaar het festival vernoemd is. De aanhoudende effecten van het coronavirus in combinatie met het garantiefonds voor festivals na 1 juli heeft de organisatie doen besluiten uit te wijken naar 3, 4 en 5 september. Ook DGTL, dat met Pasen altijd de grote opening van het dancefestival-seizoen is, gaat naar (11-12) september.

Paaspop maakte het nieuws maandag bekend. Het festival had het voornemen om te verhuizen naar het najaar eerder al naar buiten gebracht. Nu is er de daad bij het woord:

“Dit jaar sluiten we eenmalig de zomer af, in plaats van de lente te starten”, aldus Paaspop op zijn socials. “Het was een immense opdracht om ons gigantische festival te verplaatsen maar het is gelukt.”

- Advertisement -

>> ZIE OOK: Na lockdown komt zonneschijn: Ineens regent het festival-aankondigingen

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor Paaspop 2021 start zaterdag 27 februari om 11:00 uur via paaspop.nl. De organisatie start met een Early Bird-ticketverkoop waarin enkel weekendtickets te koop zijn, zolang de voorraad strekt.

Er is een gering aantal tickets beschikbaar, aangezien tickethouders vorig jaar massaal besloten hebben hun kaarten te houden.

DGTL

Het andere grote traditionele Paasfestival, DGTL, volgt een week na Paaspop, op 11 en 12 september. “Het is tijd om de pagina om te slaan en onze toekomst te herschrijven”, aldus de organisatie in een kunstzinnige video.


Paaspop, Par-T, B2S en het festivalseizoen van 2021

Hier een uitgebreide feature over het festivalseizoen van 2021, waarin naast Paaspop ook andere organisatoren aan het woord komen over hun overwegingen.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

538 Oranjedag afgelast, gemeente Breda geeft geen vergunning

538 Oranjedag in Breda gaat niet door. De gemeente heeft de vergunning voor het evenement ingetrokken, als reactie op...

Dutch Dance University terug als 2-daagse conferentie: Diverse experts delen hun kennis

Donderdag 22 en vrijdag 23 april is de tweede editie van Dutch Dance University. Deze gratis bij te wonen...