PKHS: Nieuwe technoclub in Tilburg opent op plek van Zino Live

-

Home » Nieuws » PKHS: Nieuwe technoclub in Tilburg opent op plek van Zino Live

Lang draaide het om teasen, binnenkort moet het dan eindelijk gaan om pleasen. De al maandenlang aangekondigde ‘grote nieuwe technoclub in Tilburg’ gaat PKHS heten (afkorting voor Het Pakhuis). De zaak komt volgens ingewijden in de plaats van Zino Live aan de Heuvelring. Op zaterdag 6 oktober is het openingsfeest.

 

>> Zie ook ons interview met PKHS: ‘Herkenbare plek voor techno bieden‘ <<

 

PKHS wordt een technoclub met 3 verdiepingen voor maximaal 1200 bezoekers, meldt bd.nl. Voor de programmering mogen we ‘line-ups vol bekend en aanstormend Nederlands en internationaal talent’ verwachten, aldus de geciteerde initiatiefnemers. Het is nog onbekend wie er achter de technoclub zitten.


Volg TIOH op Facebook:


De locatie wordt door de initiators nog stil gehouden, maar diverse ingewijden binnen de Tilburgse partyscene melden dat het om het pand van Zino Live gaat. Op de items die PKHS inmiddels op Facebook heeft geplaatst is die zaak ook herkenbaar. Bovenop het gebouw wordt lente/zomer 2018 nog een dakterras voor 350 man in gebruik genomen.

>> Zie ook: Club Zino keert terug, met live muziek, zonder afters <<

PKHS Tilburg

PKHS: einde Zino Live?

Zaterdag 6 oktober is de openingsparty. Daarna kun je in PKHS iedere vrijdag en zaterdag terecht voor techno, tech house en deep house, aldus de club op zijn Facebookpagina.

Daarmee mag verondersteld worden dat Zino Live ten einde komt. Binnen dat concept werd voornamelijk hardstyle en urban geprogrammeerd.

De eigenaar van Zino Live was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Francois Zino

Afterclub

Zino Live opende in januari 2016 op de plek waar eind 2009 de – vooral in de ochtend – drukbezochte (after)club Zino afbrandde. Het was jarenlang een begrip in heel Nederland en daarbuiten, met dj Francois (foto boven) als een van de residents.

Vanaf de brand keek Tilburg zo’n 6 jaar tegen ‘de rotte kies van de Heuvelring’ aan. Anderhalf jaar duurde de verbouwing, voordat de doorstart kwam, onder een andere naam en koers. Nu maakt het pand zich dus op voor een tweede doorstart.

PKHS Tilburg

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...