dinsdag, oktober 3, 2023

PKHS Tilburg pakt uit met legertje techno-headliners in oktober

-

Home » Genres » Techno » PKHS Tilburg pakt uit met legertje techno-headliners in oktober

De nieuwe Tilburgse technoclub PKHS (Het Pakhuis) klapt er in zijn eerste maand tegenaan met een flink pak internationale headliners. Met een openingsweekend met onder meer The Advent & Industrialyzer, Sidney Charles en Chris Stussy wordt de toon gezet voor nog meer nachten met klinkende namen.

 

>> Zie ook ons interview met PKHS <<

PKHS is niet van de geijkte communicatie en houdt de zaken lang in het ongewisse. Het was eerst al lang wachten op de naam en de locatie van de al maanden geleden aangekondigde ‘grote nieuwe technoclub’. Toen dat enkele weken pas eindelijk naar buiten kwam (de locatie via ons) waren er nog altijd geen namen.

Nu, een week voor showtime slechts, is dat wel het geval. En het moet gezegd: het programma in PKHS voor oktober liegt er niet om. Later in de maand komen ook Joran van Pol, Secret Cinema, Egbert, SQL, Michel de Hey en De Sluwe Vos naar de verbouwde club aan de Heuvelring.

‘Duistere kelder’

PKHS wordt een technoclub met 3 verdiepingen voor maximaal 1200 bezoekers. Het wordt een zaak waar ‘industrieel en rauw de boventoon voeren’, aldus de club op zijn Facebookpagina. Er komen een hoofdzaal, een chill area, een dakterras en een ‘duistere kelder’.

“Verwacht een hoge dosis van kwalitatieve techno, house- en techhouse-artiesten gecombineerd met bizarre lichtshows en vele extra’s”, aldus PKHS.

PKHS Oktober

Zino

PKHS komt op de plaats van Zino Live. Dat opende in januari 2016 op zijn beurt op de plek waar eind 2009 de – vooral in de ochtend – drukbezochte (after)club Zino afbrandde. Het was jarenlang een begrip in heel Nederland en daarbuiten.

Alle aanduidingen van Zino Live zijn inmiddels verwijderd van de gevel van het pand, dat komend weekend dus moet gaan draaien in zijn nieuwe formule.


PKHS

Voor meer info en de specifiek events, zie de Facebookpagina.

Scroll/swipe naar onder voor ons interview met de drijvende krachten achter PKHS.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...