maandag, december 4, 2023

Line-up van eerste PLOEGENDIENST Winterfestival is ver rond

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Line-up van eerste PLOEGENDIENST Winterfestival is ver rond

Detroit Swindle back 2 back met Fouk, Benny Rodrigus met De Sluwe Vos, Dense & Pika en nog veel meer mooie ploegen (zie onder). De line-up van het allereerste PLOEGENDIENST Winterfestival is bijna rond. En de deze week uitgebracht teaserfilm warmt alvast ijskoud lekker op richting het debuut, zaterdag 9 december aan de Asterdplas in Breda.

 

PLOEGENDIENST Festival krijgt loon naar werken. Na 3 succesvolle lente-edities en lang zoeken naar een geschikt broertje voor in de koude maanden komt het winterfestival eraan. ‘VorstVerlet’ is het evenement passend bijgenaamd.

Woensdag werd de teaservideo gepubliceerd, die weer helemaal in stijl is:

Organisator Tijn Kapteijns: “Al 3 jaar waren we op zoek naar een geschikte plek voor een binnenfestival, maar dat hebben we niet kunnen vinden in Breda. Dan maar een buitenfestival. Daar waar onze kracht ook ligt.”

De Galderse Meren, sinds dit jaar het nieuwe thuis van PLOEGENDIENST Festival, bleek niet haalbaar. “Maar we hebben het wel voor elkaar gekregen om naar de andere plas in Breda te gaan: de Asterdplas. Ook daar zullen we het duurzaamheidsplan weer uitrollen.”

>> Zie ook: PLOEGENDIENST Festival heeft een thema dat Werkt <<

Ploegendienst Festival

VorstVerlet

Op het Winterfestival krijg je een bekend recept in een bevroren jasje, aldus Kapteijns. “Harde ploegen en lekkere house, techno en disco. Maar veel in tenten dit keer, gezellige vuurplaatsen en andere plekken om rond te chillen. En hopelijk gaat het vriezen!”

Want daar dankt het evenement zijn ondertitel aan. “VorstVerlet is als de bouw stil ligt vanwege het weer, de kou. Maar wij werken gewoon door!”

PLOEGENDIENST Winterfestival


PLOEGENDIENST Winterfestival

Het eerste PLOEGENDIENST Winterfestival – VorstVerlet is op zaterdag 9 december van 13:00 tot 23:00 uur aan de Asterdplas in Breda. Kijk op de eventpage voor meer info. 

Line-up so far:

Vorstverlet (house) 

Benny Rodrigues B2B De Sluwe Vos
Detroit Swindle B2B Fouk (3 hours set)
Red D Feat. Lady Linn (BE)
SESSION VICTIM Live (DE)
Times Are Ruff

Zoutopslag (techno) 

Dense & Pika (UK)
JP Enfant B2B Shoal
Noneoftheabove
The Raving Lunatics
Tripeo B2B Doka B2B Mirella Kroes

Schafttijd (disco)

Eric de Man B2B Lucky Done Gone
Festimi Soundsystem
Murten B2B Lazee Larry B2B Jonas Meeùs
Pablo Discobar
Yves Charles Juliën B2B Alex

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...