maandag, maart 4, 2024

Pris’ Weekendwijzer: 2×2 tips met RUIS, Global Aura en meer

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Pris’ Weekendwijzer: 2×2 tips met RUIS, Global Aura en meer

Vaarwel kater, hallo nieuw weekend! Het is weer woensdag, dus breken we de week met onze weekendtips. Pricilla Molle, een van onze fanatiekste huis-feestbeesten, wijst je iedere woensdag de weg naar de betere (tech-/deep-)house en techno-events. Omdat je agenda misschien al vol zit, geeft Pris je ook vast wat tips voor de week erop.

RUIS

RUIS Festival

Na dit weekend zijn de gratis vrije dagen weer op tot kerst dus dan kunnen we er maar beter goed gebruik van maken. En waar anders doe je dat op een driedaags festival met een goede line-up voor een zacht prijsje? (35 euro inclusief camping, hallo) Juist ja, in Venlo op RUIS festival. Met namen als Jackmaster, Ben Sims, Eats Everything en Marcel Dettmann kan je dansen tot je erbij neervalt en maandag jezelf weer netjes bij elkaar schrapen. Niemand die er wat van merkt. Wie zien we op het Floriadeterrein?

Vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei op het Floriadeterrein in Venlo, weekendkaarten kosten 35 euro (incl. camping)

Klokgebouw viert de Toekomst

De meeste mensen kennen het Klokgebouw van de grote feesten als STRP, Awakenings en We Are Electric, maar komend weekend komen de kleinere dancecollectieven bijeen om een goed feest weg te zetten. De Eindhovense cultuurwereld slaat hun handen ineen voor een programma met het DNA van de stad: ‘van intiem en uitbundig, verwondering en herkenning, ritme en ontregeling en van vroeger en later.’ Oftewel: vanaf 18.00 uur kan je al binnen treden en je verwonderen over alles wat Eindhoven op cultureel gebied te bieden heeft. Van kunst, technologie, theater tot aan muziek, films en eten. Vanaf middernacht nemen collectieven als Discos Horizontes, Het Wild, Café Tuesday, Room 306, Content, Spatial Collective en TNTUS het stokje over om dansend de nacht in te gaan. En dat allemaal voor gratis.

Zaterdag 14 mei van 18.00 tot 04.00 uur in het Klokgebouw Eindhoven, gratis entree. 

ELSOM

Elsom Open Air

Na het Pinksterweekend zakken we diep de Kempen in want voor het eerst sinds 40 jaar heeft El Sombrero hun eigen festival: Elsom Open Air. Het festival krijgt drie area’s met ieder een eigen aankleding en muziekstijl en vindt plaats op evenemententerrein ‘De Wilgenspot’ in Reusel. De mainstage is een outdoor area en wordt gevuld met beste nationale artiesten en lokale talenten. Ook het concept HARDER komt terug met een eigen hardstyle tent en de Club Fiesta tent wordt gevuld met feestmuziek van après ski, Nederlandstalig tot aan klappers uit de jaren ’90. De echte Kempenaren weten dus waar ze moeten zijn dit weekend.

Zaterdag 21 mei van 14.00 tot 01.00 uur op de Wilgenspot in Reusel, late bird tickets kosten 20 euro. 

Global Aura – 6 year anniversary

Mocht je het meer in de alternatieve hoek zoeken dan is de Hall of Fame in Tilburg dit weekend de perfecte spot. Global Aura viert hun zesjarig bestaan en doet dat met een gevarieerde mix aan stijlen zoals we van ze gewend zijn. Ze gaan van Fullon naar Oldschool en sluiten de avond af met Nitzho op de main. Noem het goa, noem het trance, hokjes zijn er genoeg. Een ding is zeker: feest is er zeker!

Zaterdag 21 mei van 22.00 tot 04.00 uur in de Hall of Fame Tilburg, kaarten kosten 10 euro. 

Meer tips? Check onze agenda.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Next step muziekbeleving: 250k brengt virtuele shows live thuis

Het Eindhovense bedrijf 250K/Eyesupply, wereldwijde hoofdrolspeler op het gebied van visuele content en -shows in de dancebranche, zet een...

25 jaar Charly Lownoise en Mental Theo, deel 1

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november zal het Klokgebouw in Eindhoven uit haar voegen barsten door de happy...