RaRaRadio in Eindhoven pakt door: Streams op komst met onder meer Buscemi en JayDee

-

Home » Nieuws » RaRaRadio in Eindhoven pakt door: Streams op komst met onder meer Buscemi en JayDee

De Eindhovense muziekzender Rararadio was lokaal al lekker bezig en pakt nu door met een aantal internationale headliners. Onder de noemer Rararadio Invites komen er streams aan met onder meer Jaydee, Buscemi en Naethan.

Steeds meer kijkers/luisteraars, een groeiend aantal mooie uitzendingen en als klap op de vuurpijl: de Eindhovense Cultuurprijs. Nacht- en muziekminnend 040 kan inmiddels niet meer om Rararadio heen. Niet slecht als je weet dat het station helemaal door vrijwilligers gedragen wordt.

De programmering van Rararadio was tot nu toe regionaal gekleurd. Maar met een aantal streams met internationaal bekende artiesten komt daar verandering in.

Onder de vlag van Rararadio Invites wordt iedere laatste vrijdag van de maand een aansprekende headliner naar de studio gehaald. In december een weekje eerder, in verband met de Kerst, maar dan krijg je ook wat.

Latin beats

Niemand minder dan Buscemi is op 18 december te gast. Waar zijn muziek klinkt (bossa, tropical, afrobeat), breekt de zon door. De Belgische latin beats-koning is misschien niet meer zo heet als ten tijde van zijn wereldwijd bejubelde albums ‘Camino Real’ (2003) en ‘Retro Nuevo’ (2006). Maar hij speelt nog altijd in de voorhoede en kan bogen op een indrukwekkend repertoire.

Na Buscemi is het diezelfde avond de beurt aan landgenoot Vision Machine, die doorpakt met een technoset.

Eind januari verzorgt een andere Vlaming, Naethan, de vroege show. Hij geldt als een opkomende naam binnen de melodic house en techno.

Jaydee

Daarna is het de beurt aan een good old Hollandse headliner: Jaydee. Robin Albers maakte wereldfaam met ‘Plastic Dreams’ (volgens velen hét Nederlandse housenummer aller tijden). Daarnaast was Albers zelf ook een radiopionier. Met ‘For Those Who Like To Groove’ tekende hij voor het eerste echt succesvolle danceprogramma op de nationale radio.

>> Zie ook: Drie sleuteltracks volgens Robin Albers, Dimitri, e.a.

De programmering van de vrijdagen is in handen van Jasper Bloem, host van Rararadio Invites is Kristof op ’t Eynde. Die belooft alvast dat vanaf februari nog meer grote artiesten uit België overkomen. “Maar daar kan ik verder nu nog niets over kwijt.”


Rararadio

Volg Rararadio via zijn website of Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...