Love Parade keert terug in 2022 in nieuwe vorm

-

Home » Nieuws » Love Parade keert terug in 2022 in nieuwe vorm

Het was oorspronkelijk gepland op de tweede vrijdag in juli van dit jaar. Door de onzekerheid rondom de aanhoudende pandemie zag organisator Rave The Planet zich echter genoodzaakt om een nieuwe datum te plannen voor hun alternatieve Love Parade. Dat is 9 juli 2022 geworden.

De Love Parade vond voor het eerst plaats in 1989 en groeide uit van een handjevol demonstranten die achter een busje aanliepen tot een grootschalig techno-evenement waar op het hoogtepunt meer dan een miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland op af kwamen. Na een korte onderbreking begin zeroes en een eerste, hernieuwde editie in Berlijn verhuisde het naar het Ruhrgebied. Tot 2010, toen 21 mensen op tragische wijze om het leven kwamen tijdens de Love Parade in Duisburg. Daarna viel het doek definitief voor het festival.

Grondlegger Dr. Motte startte in 2019 echter met een initiatief om het legendarische evenement terug te krijgen in de straten van Berlijn. Precies zoals het ooit begon in 1989: als politieke demonstratie. Alleen nu niet voor ‘Friede, Freude, Eierkuchen’ maar met het doel de ravecultuur op de lijst te krijgen van immaterieel erfgoed. 

Meer tijd om fondsen te werven

Het noodgedwongen uitstel is spijtig, maar geeft Rave The Planet wel méér ruimte om de financiën rond te maken. Ze mikten op 1,5 miljoen vóór het einde van 2021. Deels een symbolisch bedrag, verwijzend naar de editie van 1999 waarin 1,5 miljoen bezoekers de Love Parade bezochten. Maar met op dit moment € 400.000 op de teller is wat extra tijd wellicht geen overbodige luxe.

Ook bijdragen aan de terugkeer van het legendarische evenement? Hier lees je hoe je kunt doneren. En volg hier de ontwikkelingen rondom Rave The Planet en de vele initiatieven waarmee ze geld binnenhalen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...