dinsdag, februari 27, 2024

ROOM 306 maakt videoserie over studio’s en dj-booths

-

Home » Genres » House » ROOM 306 maakt videoserie over studio’s en dj-booths

De Eindhovense organisatie ROOM 306 start een videoserie over de werkplekken van dj's. Op 10 september is de eerste aflevering live gezet.

Een woud van hardware en snoeren doemt tegenwoordig voor je op als (beginnende) dj. Waarbij we het nog niet eens hebben over de soms verstikkende cloud aan digitale tools en programma’s. Keuzestress alom.

Het nieuwe initiatief House Call van ROOM 306 gaat orde scheppen in de chaos. Een serie video’s waarin een kijkje wordt geboden in studio’s, dj-booths en andere werkplekken van de moderne dance-artiest. Hoe werkt hij, en met welke gereedschapsset?

Gewapend met opname-apparatuur trekt ROOM 306 naar de artiesten thuis of naar hun studio, waar ze hun kunsten op vertrouwd terrein kunnen laten zien en horen.

De eerste video is gewijd aan dj Lucio. Hij is organisator en resident van Suono Culture, de partyreeks in de Effenaar in Eindhoven (3 oktober met Pig & Dan). Om de 2 maanden komt een nieuwe video online, voornamelijk gewijd aan Brabantse artiesten.

Dick Raaijmakers

Room 306 is ontstaan uit de liefde voor house en techno van de 3 drijvende krachten: Paul Hellings, Robert Pols en Tom Wiegmans. Het betreft een platform (radio, video, events) voor medeliefhebbers.

De naam verwijst naar de plek in Eindhoven waar in de jaren ’50 de eerste populaire elektronische muziek werd gemaakt: kamer 306 van het befaamde Philips Natlab.

Met accenten op de technologische kant wil Room 306 blijvend eer betonen aan de pioniers van toen, de mannen uit de bewuste kamer: Dick Raaijmakers (alias Kid Baltan) en Tom Dissevelt.

Naast de videoserie en de voortzetting van de maandelijkse stream-video’s met live sets staat ook weer een nieuw event van ROOM 306 op de agenda, in Club Arcade in Eindhoven. Het betreft een samenwerking met techno-organisatie BAM.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...