woensdag, december 6, 2023

Nachtkunstenaar Rot8ion met expositie in Natlab Eindhoven

-

Home » Uncategorized » Nachtkunstenaar Rot8ion met expositie in Natlab Eindhoven

Kunstenaars die zich nadrukkelijk op het nacht- en partyleven richten zijn er niet veel, laat staan dat hun werk buiten de evenementensfeer te zien of beleven valt. De expositie ‘Perpetual Patterns’ van Rot8ion in het Natlab in Eindhoven mag alleen al om die reden bijzonder worden genoemd – en dan hebben we het nog niet over de inhoud.

Als je eerdere edities van Ensuite, Club Labdance en Arthouse in Eindhoven bezocht hebt, dan is Rot8ion geen onbekende meer. De Eindhovense multimediakunstenaar is al een hele tijd verantwoordelijk voor de video-installaties op deze evenementen. Daarnaast werkte hij ook voor Extrema.

Rot8ion maakt ook ruimtelijke multimedia-installaties waarin de toeschouwer wordt ondergedompeld in beeld en geluid. Een terugkerend thema is de beleving van tijd en ruimte.

Rot8ion

Interactief

Perpetual Patterns is zo’n installatie. Vanaf het moment dat de kunstinstallatie wordt geactiveerd zou deze 100 jaar actief kunnen zijn, zonder dat deze zich twee keer in dezelfde toestand bevindt.

De installatie vult de gehele ruimte, is interactief en reageert op de bezoeker. De toeschouwers beïnvloeden door beweging en geluid de patronen in de installatie, en laten hiermee hun sporen achter.

Rot8ion

De installatie staat in de expozaal, beneden naast de entree van het Natlab. Zaterdag was het werk al even te zien tijdens de tweede editie van Arthouse, maar ook tijdens reguliere openingstijden van het Natlab is het (vrij) toegankelijk.

Perpetual Patterns van Rot8ion is nog t/m 4 april te zien in het Natlab in Eindhoven. Meer info: www.rot8ion.com.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...