maandag, maart 4, 2024

San Holo komt met tweede album en nieuwe single

-

Home » Nieuws » San Holo komt met tweede album en nieuwe single

Vooruitlopend op zijn tweede album bb u ok? verscheen 3 februari de nieuwe single van San Holo: find your way (feat. Bipolar Sunshine). Op diezelfde dag startte ook de presale van het nieuwe album van de Nederlandse dj/producer. Dat komt op 21 mei officieel uit via zijn eigen label bitbird.

‘Find your way’ draait volledig om connecties. “De connecties tussen mensen en hun herinneringen, tussen mensen over en weer en met zichzelf,” legt San Holo uit. De ambities zijn hoog en de eerste officiële single, in samenwerking met Bipolar Sunshine, geeft duidelijk een voorproefje op het aankomende album ‘bb u ok?‘. 

Kijk op het leven

De single geeft een inkijk in San Holo’s kijk op het leven. Teksten als rain might fall down on a summer day / hold your head up as the sky turns grey vindt hij zelf erg sterk. “Ieders leven heeft zijn ups en downs. Wat er ook gebeurt, geef niet op.”

Die boodschap sturen San Holo en Bipolar Sunshine met deze single de wereld in. San Holo geeft aan dat die gevoelens goed over te brengen zijn met de vocalist: “Ik hou enorm veel van zijn stem, die zo goed past bij mijn geluiden en ideeën. Alleen al als hij praat klinkt het me als muziek in de oren.”

bb u ok?

Zijn tweede album ‘bb u ok?’ is open en eerlijk. De twintig nummers op het album stellen existentiële vragen over liefde, hoop, eenzaamheid en sociale verwachtingen, vragen die men zich de afgelopen periode ook zeker gesteld zal hebben. Met deze nummers wil San Holo de luisteraars aanmoedigen om bij zichzelf en mensen om hen heen te checken hoe het nu echt gaan. In combinatie met het album is ook de website bbuok.com gelanceerd, die dezelfde boodschap uitdraagt.

San Holo

Muzikaal creëert Edison-winnaar San Holo op het album een heel eigen wereld, met afwisselend organische soundscapes en full-band composities. Hij heeft zijn volledige hart in het nieuwe album gestort.

“In plaats van erover te praten, heb ik liever dat mensen ernaar luisteren, in de hoop dat het hen ook ergens naartoe brengt. Men kan zelf beslissen wat het voor hen betekent, zoals het voor mij ook een eigen betekenis heeft. Dat is de schoonheid van muziek.”

Voor zijn tweede album werkte San Holo, naast Bipolar Sunshine, onder meer samen met The Nicholas, Rivers Cuomo (Weezer), Chet Porter, American Football en Mija & Mr. Carmack. 

Los Angeles

In Los Angeles vond San Holo de rust om ‘bb u ok?’ precies zo te maken als het in zijn hoofd zat. Het meeste werk is dan ook opgenomen in een Airbnb in Echo Park, Los Angeles.

“Deze nummers gaan over ervaringen, gesprekken en momenten die ik mijn hele leven met mensen heb gedeeld. Ik ben nooit heel goed geweest in mezelf woordelijk uitdrukken. Woorden op zichzelf lijken nooit echt de essentie te vatten van hoe ik me voel. De meeste gevoelens zijn zo complex dat het bijna naïef is als je wilt proberen deze in woorden te omschrijven. Daarom maak ik muziek. Het is voor mij de enige manier om mezelf echt uit te drukken.”

‘Bb u ok?’ verschijnt zowel digitaal als fysiek en kan in combinatie met diverse merchandise besteld worden via deze link.


Links

find your way (feat. Bipolar Sunshine)
Album bb u ok? presave
San Holo shop

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...