woensdag, december 6, 2023

Stadsstrand Waterjump in Tilburg: zonnig eindfeest, maar daarna?

-

Home » Genres » House » Stadsstrand Waterjump in Tilburg: zonnig eindfeest, maar daarna?

Na een groot slotfeest met onder andere Benny Rodrigues en Joey Suki gaat de poort van het Tilburgse stadsstrand Waterjump zaterdag dicht. De vraag waar Tilburg mee zit: keert het strand volgend jaar terug?

Waterjump Tilburg
Foto: Waterjump

 

Dat is nog niet zo 1,2,3 duidelijk. Wat eigenaar Paul de Kanter voor ogen heeft, lijkt meer op reïncarnatie.

Het strand moet waarschijnlijk de huidige locatie verlaten. Er is een vergunning tot maart 2016 afgeven en aan de rand van het Wilhelminakanaal schieten de huizen als paddenstoelen uit de grond.

Hoe vlotter de verkoop en bouw verloopt, hoe zekerder de zaak dat het stadsstrand er volgend jaar niet terugkeert. “En het gaat superhard”, aldus De Kanter.

Nieuwe locatie

Wel heeft hij een nieuwe plek op het oog voor zijn volgende project. Maar De Kanter wil slechts mondjesmaat kwijt ‘wat & waar’. “Het staat nog in de kinderschoenen.”

De Kanter omschrijft het als ‘een legodorp, waar gedurende vijf jaar een creatieve hangout met de vibe van het stadsstrand verder wordt uitgebouwd.’

‘Stadsstrand wellicht niet in 2016, maar wel weer in 2017. De sfeer blijft in ieder geval bestaan’

 

“Dus dat we bijvoorbeeld beginnen met een buitenbar en een halve overkapping met picknicktafels en daar steeds meer bijbouwen. Zoals het stadsstrand ook steeds groter werd.”

Maar een stadsstrand zoals we het kennen? “Wellicht niet in 2016, maar wel weer in 2017. De sfeer blijft in ieder geval bestaan, die keert terug in de stad.”

Winterstad

Welke locatie verklapt De Kanter nog niet zolang de gesprekken met een andere partij in volle gang zijn. Daarbij: momenteel focust ‘ie zicht nog op de lopende projecten.

Zo staat zaterdag het laatste feestje van de Waterjump op het programma (één van de twee feestjes met versterkte muziek op het strand) en treden onder meer Benny Rodrigues en JoeySuki op.

Waterjump
Eerder feestje op het stadsstrand. Foto: Joris Buijs/Beeld Werkt

Tijdens de kerstvakantie wordt een deel van het strand omgevormd tot Winterstad. Er komt een hottub te staan, er is Jägermeister en er zijn verschillende activiteiten. Zo wil De Kanter op eerste kerstdag eenzame mensen en daklozen uitnodigen voor een feestje.

Zo ver is het nog niet: eerst de zomer afsluiten. “Zaterdag wordt volgens de voorspellingen superzonnig. Daar zijn we, gezien het weer van de afgelopen dagen, megablij om.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...