vrijdag, februari 23, 2024

Veel steun voor verruimde sluitingstijden in Breda

-

Home » Uncategorized » Veel steun voor verruimde sluitingstijden in Breda

Gaat Breda als derde Brabantse stad binnen een jaar naar een verruiming van de nachtelijke sluitingstijden? Wel als het aan vier Bredase ondernemers ligt, die zich hebben verenigd als ‘Local Motion’. De petitie voor de verruiming van de sluitingstijden werd dinsdagavond online gezet en is nu al ruim 1300 keer getekend.

Breda is er klaar voor, zegt Billy Zomerdijk, een van de initiatiefnemers. “We zitten hier al jaren op te wachten. Met deze petitie willen we het onderwerp op tafel krijgen en erover praten.”

De ‘Parel van het Zuiden’ mag namelijk niet achterblijven bij steden als Tilburg en Eindhoven. Begin dit jaar verruimde Tilburg de sluitingstijden, kort daarop volgde ook Eindhoven. “In Breda zitten we vast aan de huidige sluitingstijden om 04:00 uur. Daardoor kunnen we in clubs als De Graanbeurs en de Mezz geen exclusieve dingen organiseren en dat is jammer.”

Graanbeurs
De Graanbeurs tijdens Broeikas in 2016.

Vernieuwend zijn

Door een verruimde sluitingstijd krijgen ondernemers wél de kans om vernieuwend te zijn, zeggen de initiatiefnemers. Breda wordt dan automatisch ook interessant voor mensen uit andere steden. “Nu blijft iedereen nog te veel in zijn eigen stadje zitten. Wij willen mensen uit andere steden laten meegenieten van wat hier georganiseerd wordt, maar het uitgaansleven ook interessanter maken voor het publiek dat nu iedere week in dezelfde kroeg of club staat”, aldus Zomerdijk.

>> Zie ook: Breda, Capital of Dance? <<

Het eerste doel van de petitie was om 50 handtekeningen te verzamelen om het onderwerp op de agenda te krijgen. De teller staat nu op ruim 1300 krabbels. Een aantal politieke partijen hebben inmiddels al contact gezocht met Local Motion. “Ik denk dat we best wel kans maken”, zegt Zomerdijk. “We gaan uiteraard met die partijen in gesprek.”

Sluitingstijden

In Tilburg kunnen locaties 8 keer per jaar tot 06:00 uur door. Het feest gaat in Eindhoven 10 keer tot 08:00 uur door. Zomerdijk hoopt dat de clubs in Breda een nachtvergunning krijgen waarmee ze ieder weekend tot 06:00 uur geopend zijn. “Daar gaan we wel voor, ja. Al zou zo’n strippenkaart ook een mooi begin kunnen zijn.”


Meer informatie over de petitie – en het tekenen daarvan – vind je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...