vrijdag, december 8, 2023

Doorbraakje in sluitingstijden Tilburg: feest tot 6 uur in 013

-

Home » Uncategorized » Doorbraakje in sluitingstijden Tilburg: feest tot 6 uur in 013

Het is een enkel, maar veelbetekenend uurtje in Tilburg. Laten we zeggen nét het verschil tussen nacht en ochtend. Bij 013 zijn ze er blij mee, nu ze bij het feest Euphoria van b2s pas om 6:00 uur dicht hoeven, en niet om 5:00 uur. En, nog mooier: het is niet eenmalig.

 

Draaimolen had afgelopen september al de primeur, na hun festival. De after in thuishonk Dudok mocht daar ook al tot zessen door.

Nu volgt dus ook 013. Een aanvraag bij de gemeente voor een extra uurtje werd goedgekeurd, vertelt danceprogrammeur Bas Veekens.

Euphoria

“In november voor Euphoria, in december doen we het op Supersized. Daarna hopen we deze lijn door te mogen trekken.”

Langzaam lijkt het tij te keren in Kruikenstad, waar de partyscene de laatste jaren mooi in bloei staat. Een raadsmeerderheid is voor maatwerk, bleek eerder dit jaar.

Supersized
Supersized

Eindhoven

Ook in Eindhoven kwam, mede door een lobby op Our House voor ruimere openingstijden, beweging in de discussie.

Het aantal ontheffingen voor later dan 4:00 uur sluiten (regulier) blijft overigens ongewijzigd in Tilburg. Maar dat ene uurtje extra áls het dan eens langer mag, telt nu dubbel.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...