dinsdag, februari 27, 2024

Studenten bouwen podium van 600 pallets voor XO Festival

-

Home » Nieuws » Studenten bouwen podium van 600 pallets voor XO Festival

Vier bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ontwerpen én bouwen een bijzonder podium voor Extrema Outdoor (XO). Het wordt gemaakt met 600 pallets, maar zonder staalconstructies.
Het ontwerp dient als podium voor het La Fête 040 presents Ensuite-gedeelte. Het is vernoemd naar de Eindhovense organisatie La Fête 040, dat dit podium host.

XO, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, gaf de studenten van de faculteit Bouwkunde de opdracht om alléén met pallets te werken. Het betreft een duurzame, goedkope en innovatieve manier van een podium bouwen. Onder begeleiding van 3 docenten werd al in februari een indrukwekkend decor ontworpen: een halve cirkel die doet denken aan een arena.

Het ontwerp voor de stage La Fête 040 presents Ensuite
Het ontwerp voor de stage La Fête 040 presents Ensuite

Uitzicht op het meer

“Bij ons ontwerp maak je echt deel uit van het decor”, vertelt student Mattia Inselvini (22). “Het leuke aan de constructie is dat bezoekers ook op de pallets kunnen zitten. Met mooi uitzicht op het meer, je kan je er uren vermaken. Normaal ga je naar een festival, je staat, je danst. Maar het podium staat ver weg van je. In dit geval kan je het echt gebruiken, je kan het aanraken, je kan er naar kijken.”

Zes dagen vóór XO beginnen de studenten zelf met de bouw van het podium. Dat is zaterdag 11 juli in volle glorie te zien tijdens de jubileumeditie (20) op Aquabest.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...